Har identifisert sju ofre

Andrew Tate tiltalt for menneskehandel og voldtekt i Romania

Andrew Tate har over 5 millioner følgere på Twitter. Unge menn utgjør en stor del av tilhengerskaren til den tidligere profesjonelle kickbokseren. (Foto: Presse.)
Andrew Tate har over 5 millioner følgere på Twitter. Unge menn utgjør en stor del av tilhengerskaren til den tidligere profesjonelle kickbokseren. (Foto: Presse.)
Påtalemyndigheten i Romania har tiltalt den 36 år gamle britisk-amerikanske influenseren Andrew Tate for menneskesmugling og voldtekt.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Påtalemyndigheten i Romania har tiltalt den 36 år gamle britisk-amerikanske influenseren Andrew Tate for menneskesmugling og voldtekt.

Tate og broren Tristan (34) er også tiltalt for å ha dannet et kriminelt forbund i den hensikt å utnytte kvinner seksuelt. De to sitter nå i husarrest i Romania, sammen med to rumenske kvinner som er siktet i den samme saken. De fire avviser anklagene.

Etterforskningen av de to brødrene ble innledet i april i fjor, og 29. desember ble de pågrepet og varetektsfengslet. 31. mars ble de overført til husarrest.

Populær blant unge menn

Andrew Tate har over 5 millioner følger på Twitter. Unge menn utgjør en stor del av tilhengerskaren til den tidligere profesjonelle kickbokseren.

Tate hevder at påtalemyndigheten i Romania ikke har noen beviser mot ham, og at saken er en politisk konspirasjon som har til hensikt å kneble ham. Han har bodd i Romania siden 2017.

Annonse

En talsperson for Tate sier at han tar imot muligheten til å bevise sin uskyld med åpne armer.

Vold, utpressing og filming

Rumensk politi opplyser å ha identifisert sju ofre i overgrepssaken.

Ofrene skal ha blitt lokket inn i det de trodde skulle være reelle kjæresteforhold med samboerskap eller ekteskap som mål. Senere ble de plassert i boliger der de ble utsatt for fysisk vold og psykisk utpressing, ifølge tiltalen.

Ifølge påtalemyndigheten ble kvinnene også tvunget til å utføre seksuelle handlinger foran kamera.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar