Vil ha penger

Internettlegende saksøker BBC

Guy Coma skulle søke jobb som datarenser, men ble forvekslet med IT-ekspert Guy Kewney. (Foto: Skjermbilde.)
Guy Coma skulle søke jobb som datarenser, men ble forvekslet med IT-ekspert Guy Kewney. (Foto: Skjermbilde.)
Jobbsøkeren gikk sin seiersgang på internett, etter at han ble forvekslet med en ekspertkommentator. Nå saksøker internettlegenden kringkasteren.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Mann feilaktig intervjuet av BBC vil saksøke kanalen.

Guy Goma ble en internettlegende i 2006, da han ble feilaktig intervjuet av BBC på direktesendt TV. De forvekslet ham med en annen Guy. Nå planlegger han søksmål mot den britiske kringkasteren.

BBC tjente gode penger på intervjuet som gikk viralt, ifølge Goma. Nå vil han saksøke dem for å få penger for intervjuet.

Goma skulle på jobbintervju hos kanalen i mai 2006, men ble forvekslet med teknologijournalisten Guy Kewney, som var hentet inn for å snakke om den juridiske tvisten mellom Apple Corps og Apple Computer.

Les også: Saksøker rocker etter fascist-stempling

Annonse

Fikk hverken jobb eller penger

I intervjuet svarer Goma på spørsmålene fra BBC-journalistene, men har tilsynelatende lite peiling på hva tvisten dreier seg om. Klippet ligger på BBC News Channels Youtube-kanal og er sett over 5 millioner ganger. Internettlegenden Goma har ikke mottatt noen betaling for intervjuet, sier han til podkasten Accidental Celebrities.

– Jeg har kontaktet dem, med de svarer meg ikke. Betalte de meg for det intervjuet? Nei. De venter på at jeg skal ta dem til retten, sier Goma.

Videre påpeker han at BBC har brukt klippet av ham i 17 år uten å tilby han en eneste krone. Goma forteller at da han ankom BBC den dagen i 2006 for å møte til et jobbintervju, fikk han på seg sminke. Han skal ha sagt at han ikke trengte det fordi han skulle på jobbintervju.

Ifølge Goma sa han også ifra om at kanalen hadde intervjuet feil person, men at han ikke hørte noe fra dem på en uke. Han gikk i tillegg glipp av jobbintervjuet og fikk ikke jobb i BBC.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar