Sa at Greta Thunberg-generasjonen er død

Unge Høyre-leder Ola Svenneby tar selvkritikk

Ola Svenneby, leder i Unge Høyre, under ungdomspartilederdebatten på Arendalsuka 2023. (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)
Ola Svenneby, leder i Unge Høyre, under ungdomspartilederdebatten på Arendalsuka 2023. (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)
I årets skolevalg ble Høyre og FRP størst, og Unge Høyre-leder Ola Svenneby sa at generasjon Greta Thunberg er død. Nå tar han selvkritikk.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Unge Høyre-leder Ola Svenneby sa at generasjon Greta Thunberg er død.

Lederen i Unge Høyre, Ola Svenneby, har fått kritikk for en kommentar om at generasjon Greta Thunberg er død etter skolevalget. Nå tar han selvkritikk.

– Både form, formidling og timing ble gal i år. Tar selvkritikk på det. I tillegg til at budskapet verken kom fram eller var nyansert nok for mange, skriver Svenneby på X/Twitter.

Mange reagerte på Svennebys kommentar etter at skolevalgresultatene ble klare tirsdag.

– Jeg tror vi kan erklære generasjon Greta Thunberg død, sa Svenneby til NRK. Han var svært fornøyd med et solid resultat for Unge Høyre.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar