Høyre vant rent flertall i fire Oslo-bydeler

Høyre var valgets vinner i Oslo og har også gjort stor framgang i bydelsutvalgene. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Høyre var valgets vinner i Oslo og har også gjort stor framgang i bydelsutvalgene. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Valgene til bydelsutvalg i Oslo ble også en triumf for Høyre. I 4 av 15 bydeler har partiet nå rent flertall.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Valgresultatene blir tydeligere.

Resultatene som ble sluppet mandag, viser en markant framgang for Høyre og Venstre. Høyre er det klart største partiet i Oslos 15 bydelsutvalg, med 74 av til sammen 225 mandater.

Partiet er også størst i ti av bydelene, mens Arbeiderpartiet er størst i de andre fem. Høyre er alene om å ha rent flertall, hvilket de har i fire bydeler: Frogner, Nordstrand, Ullern og Vestre Aker.

De fire borgerlige partiene har flertall i fem bydeler, mens Ap, SV og Rødt har flertall i fem andre bydeler og MDG er på vippen i de siste fem.

Blant de innvalgte er skuespiller Jørgen Foss (Ap), som fortsetter i bydelsutvalget i Sagene bydel.

Annonse

Oslo er eneste kommune i landet med direktevalgte bydelsutvalg.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar