Skurkene lot seg ikke skremme vekk

Det amerikanske militæret har blitt frastjålet doughnuts. Skurkene: To kraftige, pelskledde skapninger

Bjørnene satte til livs både doughnuts og andre godsaker i løpet av de rundt 20 minuttene de var inne i varebilen. (Foto: Shelly Deano/AP.)
Bjørnene satte til livs både doughnuts og andre godsaker i løpet av de rundt 20 minuttene de var inne i varebilen. (Foto: Shelly Deano/AP.)
En binne med unge har raidet en varebil som skulle levere doughnuts på en amerikansk militærbase i Alaska.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Bjørner raidet doughnut-leveranse i Alaska.

To svartbjørner har raidet en varebil som skulle levere doughnuts på en amerikansk militærbase i delstaten Alaska.

Sjåføren lot dørene stå åpne da han stanset på leveringsruten utenfor en storkiosk på militærbasen, slik han pleide.

Les også: Museumstopper, redaktører og kuratorer slåss om toppjobb i Koro

Fikk besøk

Men denne gangen vandret en binne og en av hennes bjørneunger rundt i området. De to bjørnene slentret inn i varebilen. Der oppholdt de seg i rundt 20 minutter i morgentimene tirsdag.

Annonse

Det forteller butikksjef Shelly Deano ved Joint Base Elmendorf-Richardson JMM Express.

Bjørnene slafset i seg doughnuts og andre godsaker, uberørt av dunking på utsiden av varebilen. Bilen leverte varer fra Krispy Kreme, en amerikansk kjede av fastfood-kafeer.

– Jeg slo på varebilen og de flyttet seg ikke. Jeg kunne høre at de åpnet eskene og alt. Jeg tenkte at de ikke engang brydde seg, sier Deano.

Første gang

Siden det ikke lot seg gjøre å lage bjørnene bort på denne måten, kontaktet hun sikkerhetspersonell på militærbasen. De utløste sirener for å skremme bort bjørnene.

Til slutt kom bjørnene ut. De vandret forbi storkioskens inngangsparti og en bensinstasjon før de forsvant inn i skogen.

Bjørner på basen eller rundt butikken er ikke noe uvanlig syn, men noe slikt har aldri skjedd før, sier Deano, som legger til at sjåføren fra nå av holder dørene på varebilen lukket når han kommer med nye leveranser til butikken.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar