Hevdet nødrettshandling

Politiet fant et halvt kilo kokain på NTNU – student dømt til fengsel

Innholdet i skoleskapet førte til fengsel for eieren. (Foto: Fredrik Hagen/NTB)
Innholdet i skoleskapet førte til fengsel for eieren. (Foto: Fredrik Hagen/NTB)
Høsten 2021 fant politiet kokain og en pistol i en studenthybel i Trondheim, og mer kokain i et skap på NTNU. Nå er en student dømt til fengsel.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er NTNU-student dømt til fengsel etter funn av kokain i skoleskapet hans.

En politipatrulje i Trondheim stoppet en bil 14. september 2021 på grunn av unormal kjøring.

En ransaking av bilen førte til at politiet mistenkte at sjåføren – en mann i 20-årene – hadde hatt befatning med narkotika, står det i dommen fra Trøndelag tingrett.

Les også: Media må slutte å bruke begrepet «narkotika»

Kokain ble funnet flere steder. (Illustrasjonsfoto: picture alliance/dpa.)

Fant kokain – og mer kokain

Da mannen skulle innsettes i arresten, forsøkte han å putte to lynlåsposer med kokain i munnen.

Annonse

Det ble besluttet at hjemmet hans og andre steder han hadde tilgang, til skulle ransakes.

På studenthybelen fant politiet rundt 58 gram kokain, lynlåsposer og utstyr til vakuumpakking. Det ble også funnet en pistol, macheter, finlandshetter og 198.000 kroner i kontanter.

Videre fant man 510 gram kokain i skapet hans på NTNU.

Les også: Tidligere fagdirektør i Legemiddelverket vil legalisere cannabis

Sør-Trøndelag tingrett har dømt studenten til fengsel. (Foto: Wikipedia.)

Hevdet nødrett

Mannen forklarte i tingretten at han vinteren i forveien ble kontaktet av en kamerat som hadde problemer. Kameraten hadde opparbeidet gjeld hos en kriminell organisasjon i Oslo, og trengte hjelp til å håndtere gjelden.

Tiltalte formidlet kontakt med en annen kriminell organisasjon, slik at kameraten kunne tjene penger for å innfri gjelden.

Han sa i retten at han følte seg truet av organisasjonen han satte kameraten i kontakt med, og mente at oppbevaringen var en nødrettshandling.

Retten er enig i at han har vært i en presset situasjon, men mener at han hadde andre handlingsalternativer, og dømte ham for narkotika- og våpenoppbevaring.

Straffen ble satt til ett år og fire måneders fengsel, hvorav åtte måneder gjøres betinget med to års prøvetid.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar