Sindre Finnes vil ikke gi Stortinget fullstendig aksjeliste med summer

Sindre Finnes. (Foto: Haakon Mosvold Larsen/NTB.)
Sindre Finnes. (Foto: Haakon Mosvold Larsen/NTB.)
Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, vil ikke legge fram hele aksjelisten inkludert summer og nøyaktig klokkeslett for når aksjehandler er utført.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Finnes ønsker ikke å dele fullstendig aksjeliste.

Det opplyser advokaten hans, Thomas Skjelbred, til VG.

Skjelbred viser til at kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget skal vurdere håndteringen av habilitetsregler.

– Etter mitt syn vil det da være tilstrekkelig å opplyse om hvilke selskaper Finnes har handlet aksjer i og på hvilke tidspunkter. Det vil gi tilstrekkelig vurderingsgrunnlag for komiteen til å vurdere Erna Solbergs habilitet i enkeltsaker, og jeg mener komiteen må begrense seg i hva de ber Finnes – som privatperson – skal offentliggjøre for allmennheten, sier Skjelbred.

Flere partier har bedt om at Solberg deler flere detaljer om aksjehandelen til ektemannen. Offentligheten har fått en liste over hvilke selskaper Finnes har handlet i og hvilken dato det gjelder.

Annonse

Ettersom kurser og nøyaktige tidspunkt ikke er med på listen som er offentliggjort, er det vanskelig å fastslå hvor mye Finnes har investert og tjent på handlingen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar