Gratis for Subjekt Pluss-abonnenter

Plastic fantastic? – en kveld i Mandy Barkers søppelunivers

Kan man skape noe vakkert ut av plasten som dreper? Spør man den hyllede britiske fotografen Mandy Barker, er svaret paradoksalt nok «ja». (Foto: Oslo Negativ.)
Kan man skape noe vakkert ut av plasten som dreper? Spør man den hyllede britiske fotografen Mandy Barker, er svaret paradoksalt nok «ja». (Foto: Oslo Negativ.)
Møller Eiendom, Oslo Negativ og Subjekt inviterer til en kveld med debatt om plastforurensning – akkompagnert av Mandy Barkers fotografier.
Saken er Som Subjekt Pluss-abonnent, får du fordelsprogrammet Subjekt + 1 med på kjøpet. Nå inviterer vi sammen med Møller Eiendom og fotofestivalen Oslo Negativ til debatt om kunst og plastforurensning på den gamle Veterinærhøyskolen i Oslo onsdag 25. oktober klokken 17.00.

Den anerkjente britiske fotografen Mandy Barker har bygget en karriere rundt skremmende vakre fotografier av plastsøppel fra havet. Hun føyer seg inn i en lang historie av fotografer som bruker fotografi til å vekke folks engasjement, og som vil forandre verden gjennom linsen.

Møller Eiendom støtter fotofestivalen Oslo Negativ, og har vært en av initiativtakerne for å få nettopp Mandy Barkers bilder til Norge.

Onsdag 25. oktober klokken 17.00 inviterer vi til et ekstra dypdykk i plastforurensning og hva som skal til for å skape oppmerksomhet og faktisk endring, før vi byr på en eksklusiv omvisning i Barkers fotoverden. Du vil også få oppleve utstillinger av fotografer som Lynsey Addario, Jonas Bendiksen, Knut Bry og mange flere.

Det blir enkel servering av mat og drikke.

Annonse

Vi har invitert et panel med miljøeksperter, fotografer og kunstvitere for å diskutere:

  • Hva skal til for å skape engasjement rundt våre viktigste miljøutfordringer?
  • Hvor viktig er foto og fotodokumentasjon for å nå ut til folk flest? Og beslutningstakere?
  • Foto kan skaffe oppmerksomhet, men hva skal til for å skape varig endring?
  • Hva er kunst og hva er aktivisme? Er det et skille? Bør det være det?

Paneldebatten vil ledes av Sindre Østgård, medgründer og leder i We Are Human og styreleder i Katapult Ocean. Panelet består av:

  • Aleksander Nordahl, prisvinnende fotograf og fridykker
  • Pia Ve Dahlen, marinbiolog
  • Eirik Lindebjerg, leder for plastteamet i WWF – Verdens naturfond
  • Runa Haug Khoury, grunnlegger og tidligere CEO i greentech-selskapet AION
  • Nina Sørlie, kurator for Møllersamlingen

Gratis for abonnenter

Arrangementet er eksklusivt for Subjekt Pluss-abonnenter gjennom fordelsprogrammet Subjekt + 1.

Abonnenter kan reservere plass til seg selv og en venn – helt gratis.

Sted: Den gamle Veterinærhøyskolen (Ullevålsveien 72 på Adamstuen)
Tid: onsdag 25. oktober klokken 17.00-18.30

Ikke abonnent fra før av? Det blir du raskt og enkelt her.

Meld deg på her!

Arrangementet har et begrenset antall plasser, og «førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Det kan hentes ut inntil to billetter per Subjekt Pluss-abonnent.

Påmelding gjelder, og abonnenter må melde seg på via påmeldingsskjemaet under.

Du må være logget inn for å melde deg på.
Det er helt gratis for abonnenter!

Allerede abonnent? Logg inn

Ikke abonnent? Bli abonnent i dag!

Mandy Barker har laget kunstfotografier av plastsøppel i over 13 år. (Foto: Knut Koivisto.)

Om Mandy Barker

Mandy Barker har laget kunstfotografier av plastsøppel i over 13 år, i håp om å øke oppmerksomheten rundt problemene ved plastforurensingen i havet og naturen.

Hennes bilder er publisert i over 50 land og utstilt i prestisjefylte omgivelser verden over, deriblant MoMA Museum of Modern Art og FN-hovedkvarteret i New York, Victoria & Albert Museum i London, Science & Technology Park i Hong Kong og Fotografiska museum i Stockholm.

«PENALTY – Europe» er laget av 633 fotballer (og biter av fotballer) samlet inn fra 104 forskjellige strender i 23 land og øyer i Europa, av 62 personer på bare 4 måneder. (Foto: SOUP: PENALTY – Europe © Mandy Barker.)

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar