Penger fra TV-aksjonen går til Gaza likevel

Generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna sier at året TV-aksjon gikk såpass bra at det ikke vil gå utover noen andre mottakerland når også Gaza tildeles penger til krigsrammede barn. (Foto: Audun Braastad/NTB.)
Generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna sier at året TV-aksjon gikk såpass bra at det ikke vil gå utover noen andre mottakerland når også Gaza tildeles penger til krigsrammede barn. (Foto: Audun Braastad/NTB.)
Redd Barna, som sto for helgens TV-aksjon, har fått innvilget en søknad til Innsamlingsrådet i NRK om å få legge til Gaza som mottaker av pengene fra aksjonen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er NRKs innsamlingsråd snur - vil gi penger fra TV-aksjonen til Gaza likevel.

NRK sa først nei til Redd varna, da de foreslo å gi penger fra TV-aksjonen til Gaza.

Nå har Redd barna fått innvilget en søknad til Innsamlingsrådet i NRK om å få legge til Gaza som mottaker av pengene fra aksjonen.

I tillegg vil organisasjonen vurdere om det er behov for å bruke noe av midlene i Israel, skriver Redd barna i en pressemelding.

Les også: Ville gi penger fra TV-aksjonen til Gaza. NRK sa nei

Annonse

Går til barn i krigsområder

– Vi er overveldet over det fantastiske resultatet, som var over forventning da vi gikk ut av tv-sendingen på søndag. Dermed kunne vi søke Innsamlingsrådet i NRK om å legge til Gaza, samt Vestbredden og Israel ved behov, i tillegg til de andre landene som får penger fra årets TV-aksjon, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd barna.

Det ble samlet inn 273,7 millioner kroner under årets TV-aksjon, som er ny rekord. Ettersom innsamlingen ble så stor, vil ikke pengene som skal til Gaza, gå utover de andre landene som opprinnelig sto som mottaker.

Årets TV-aksjon gikk til Redd barnas arbeid for barn som rammes av krig og konflikt. Pengene skulle opprinnelig fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge – og nå også i Gaza.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar