Har gransket angrep:

Amnesty: Sterke bevis på israelske krigsforbrytelser

Palestinere inspiserer skadene på ødelagte bygninger etter israelske luftangrep på Gaza by. (Foto: AP Photo/Abed Khaled.)
Palestinere inspiserer skadene på ødelagte bygninger etter israelske luftangrep på Gaza by. (Foto: AP Photo/Abed Khaled.)
Amnesty International anser at Israel har begått flere krigsforbrytelser under bombingen av Gaza.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Amnesty International anser at Israel har begått flere krigsforbrytelser under bombingen av Gaza. Samtidig fordømmer de Hamas' krigsforbrytelser.

I ett tilfelle skal en boligblokk ha blitt bombet der det bodde et Hamas-medlem. Personen var ikke hjemme, men det var 40 av hans naboer, som ble drept.

– Det er ikke forholdsmessig, sier svenske Amnestys generalsekretær Anna Johansson.

Amnesty har gransket flere israelske luftangrep. Johansson legger til at Israel ved flere tilfeller har forsøkt å advare sivile på forhånd, for å minimere skadene, men at dette ikke har skjedd i tilstrekkelig tid ifølge Amnesty. Det har også manglet bevis for at angrepene er rettet mot militære mål.

– Det har vært situasjoner der personer har evakuert boligområder, og siden har angrepene vært rettet mot stedene der de har gått i dekning, sier generalsekretæren.

Annonse

Hun understreker samtidig at organisasjonen fordømmer Hamas’ krigsforbrytelser. Israel har flere ganger sagt at de følger krigens lover og forsøker å skåne sivile. Over 6500 mennesker er drept i Gaza, ifølge FNs tall.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar