– Jeg angrer ikke

Fotballspiller sparket etter støtte til Palestina

Anwar El Ghazi er ferdig i Mainz etter uttalelsene om konflikten mellom Israel og Hamas. (Foto: SWR.)
Anwar El Ghazi er ferdig i Mainz etter uttalelsene om konflikten mellom Israel og Hamas. (Foto: SWR.)
Anwar El Ghazi er ferdig i den tyske klubben Mainz, etter at han publiserte et propalestinsk innlegg i sosiale medier.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Fotballspilleren Anwar El Ghazi har blitt sparket av Mainz etter å ha uttrykt støtte til Palestina under krigen på Gaza.

Fotballspilleren Anwar El Ghazi fikk sparken fra den tyske Bundesliga-klubben Mainz, etter propalestinske uttalelser under krigen på Gaza.

El Ghazi ble først suspendert av klubben den 18. oktober, men ble senere hentet tilbake i varmen. Onsdag la spilleren ut et nytt innlegg der han ikke tok avstand fra sine tidligere uttalelser om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen.

Nå har klubben gått til det skritt å avslutte nederlenderens kontrakt, forteller klubben på sine nettsider.

– Mainz 05 avslutter kontraktsforholdet med Anwar El Ghazi og sier opp spilleren med umiddelbar virkning. Klubben tar dette tiltaket som svar på spillerens uttalelser og innlegg i sosiale medier, står det i pressemeldingen.

Annonse

Les også: – Man kan ikke holde jøder ansvarlige for Israels handlinger

Anwar El Ghazi sparket fra Mainz etter propalestinske uttalelser. (Foto: SWR.)
Tidligere PSV- og Aston Villa-spiller Anwar El Ghazi skårer mot Zürich på PSVs hjemmebane i Eindhoven. (Foto: AP, Peter Dejong.)

El Ghazi svarer

Nederlenderen har kommentert sparkingen i et innlegg på X/Twitter.

– Stå opp for det som er rett, selv om det betyr at man står alene. Tapet av mitt levebrød er ingenting i forhold til det de uskyldige og sårbare går gjennom i Gaza, skriver han.

El Ghazi signerte for Mainz i sommer og spilte bare 51 minutter fordelt på tre kamper.

Les også: Føler seg utrygg etter avisens Hamas-dekning

Angrer ikke

Tidligere fredag opplyste tysk påtalemyndighet at de har innledet en etterforskning av El Ghazi. Han skal være mistenkt for å ha «forstyrret den offentlige fred og oppfordre til kriminelle handlinger», ifølge en melding som nyhetsbyrået AFP har gjengitt.

– Jeg angrer ikke på min posisjon. Jeg distanserer meg ikke fra det jeg sa, verken i dag eller til mitt siste åndedrag. Hvordan kan vi som verdenssamfunn være stille når uskyldige barn dør? Antallet stiger hver dag. Dette må stoppe, skrev den nederlandske fotballproffen i en uttalelse på X/Twitter onsdag.

El Ghazi har tidligere spilt for Premier League-klubben Aston Villa og PSV Eindhoven i nederlandsk fotball.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar