Bjørnar Moxnes tatt for fem nye tyverier

– Alvorlig sak

Den tidligere Rødt-lederen Bjørnar Moxnes er sykmeldt etter at nye tyverier ble kjent mandag. Partileder Marie Sneve Martinussen sier at Moxnes har støtte fra partiet. (Arkivfoto: Lars Thomas Nordby/NTB.)
Den tidligere Rødt-lederen Bjørnar Moxnes er sykmeldt etter at nye tyverier ble kjent mandag. Partileder Marie Sneve Martinussen sier at Moxnes har støtte fra partiet. (Arkivfoto: Lars Thomas Nordby/NTB.)
Tidligere Rødt-leder Bjørnar Moxnes innrømmer fem nye tyverier, og sier han har et psykisk helseproblem: – Trist, sier Rødt-leder Marie Sneve Martinussen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tidligere Rødt-leder Bjørnar Moxnes innrømmer fem nye tyverier fra matbutikk i Oslo, angivelig på grunn av psykiske helseproblemer. Han har mottatt et forelegg på 15.000 kroner.

Tidligere Rødt-leder Bjørnar Moxnes innrømmer fem nye tyverier fra en matbutikk i Oslo. Han forteller til VG at han har et psykisk helseproblem.

– Det er skikkelig vanskelig å innrømme for meg selv og alle andre at jeg har et psykisk helseproblem. Men det både vil – og skal – jeg gjøre noe med. Det får jeg også hjelp til, sier Moxnes til avisa.

Fredag var Moxnes inne til avhør hos Oslo politidistrikt. Han forteller at han fikk et forelegg på 15.000 kroner som han godtok på stedet.

– Han har mottatt et forelegg for fem overtredelser av straffeloven § 321 (tyveri), som han har vedtatt, sier politiadvokat Maria Helene Husebye Fossen.

Annonse

Det er snakk om små beløp hver gang, på under 500 kroner, sier hun.

Gikk av i sommer

Moxnes gikk av som partileder i sommer etter det mye omtalte solbrilletyveriet på Oslo lufthavn.

Marie Sneve Martinussen tok over som partileder. Hun sier det er en alvorlig sak.

– Det er viktig at han nå har fortalt åpent og ærlig om dette, og ber om den hjelpen han trenger, sier Martinussen til NTB.

Sykmeldt

Moxnes er sykmeldt og ber om ro i tiden framover.

– Jeg trenger ro. Det gjør også de rundt meg, sier han.

Han sitter fortsatt på Stortinget for Oslo og er innstilt på å gjøre en god jobb når han kommer tilbake i jobb.

– Det betyr jo veldig mye for meg å kunne bidra til Rødts arbeid på Stortinget, sier Moxnes.

– Alvorlig

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen sier at stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes skal få den støtten han trenger av partiet.

– Dette er en alvorlig sak. Det er viktig at han nå har fortalt åpent og ærlig om dette, og ber om den hjelpen han trenger, sier Martinussen til NTB.

Mandag innrømmet Moxnes fem nye tyverier, og han sier at han har et psykisk helseproblem. Martinussen forteller til NTB at hun fikk vite om de nye tyveriene fredag ettermiddag.

Rødt-lederen sier at hun skjønner at den tidligere partilederen har hatt det skikkelig tungt og vanskelig, og at det er vondt å høre.

– Jeg er glad for at han nå har klart å dele dette, og at han skal ta tak i problemene. Vi vil gi han den støtten han trenger fra oss for å få det til og bidra med dette.

Moxnes er sykmeldt fra mandag 13. november til 27. november.

– Jeg tror folk ser at dette er en trist personlig sak og respekterer det. Så blir mitt ansvar å holde fokus på politikken til Rødt. Det tror jeg vi skal klare.

Hun sier videre at Moxnes har gjort en god jobb som stortingspolitiker for partiet i høst, og at de har samarbeidet godt selv om han nå forteller om personlige problemer.

– Det har ikke vært noe vi har merket i det daglige arbeidet, men det er kanskje ikke slikt man ser heller, sier partilederen.

Martinussen opplyser at Stine Westrum går inn som vara på Stortinget mens Moxnes er sykmeldt. Hun er også tillitsvalgt i Rødt.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar