KI skal gi kunst til folket

Edvard Munch skal lives opp med kunstig intelligens

Direktør Tone Hansen forteller begeistret om bruk av KI for å nå publikum. (Foto: Presse.)
Direktør Tone Hansen forteller begeistret om bruk av KI for å nå publikum. (Foto: Presse.)
Munchmuseet skal bruke KI for å engasjere publikum: – Bringer kunsten til live på måter man aldri kunne forstilt seg, sier direktør Tone Hansen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Munchmuseet samarbeider med KI-selskap for å nå et globalt publikum.

Munchmuseet har inngått et samarbeid med et av verdens største IT-konsulentselskaper for å ta i bruk kunstig intelligens for å gi Edvard Munchs verk nytt liv.

– Det har vært utrolig å se hvordan kunstig intelligens og maskinlæring kan brukes til å bringe en kunstners verk til live på måter de aldri kunne ha forestilt seg, sier museumsdirektør Tone Hansen, og fortsetter:

– Vi tror dette samarbeidet vil hjelpe oss med å nå ytterligere ut til et globalt publikum som er interessert i å lære mer om museet vårt, og det fascinerende livet til Edvard Munch.

Les også: Ny personlig rekord for Edvard Munch

Annonse

Skal nå nytt publikum

– Samarbeidet er et flott eksempel på hvordan teknologi kan brukes til å forbedre og berike vår kulturelle opplevelse, skriver Tata Consultancy Services (TCS) i en e-post til NTB.

Dette skal brukes til å engasjere publikum.

TCS skriver videre at kunstig intelligens (KI) og maskinlæring (ML) skal skape en helt unik kunstopplevelse ved å bringe Edvard Munchs kunstverk til live på nye måter:

– Ved å kombinere kunst og teknologi kan man nå ut til publikum på en helt ny måte og skape en unik og engasjerende opplevelse.

TCS skriver videre at kunstig intelligens (KI) og maskinlæring (ML) skal skape en helt unik kunstopplevelse ved å bringe Edvard Munchs kunstverk til live på nye måter.

Det var Munchmuseet som henvendte seg til TCS med forespørsel om å skape en sanntidsopplevelse basert på Munchs omfattende samling. TCS og museet skal sammen designe, utvikle og teste KI- og ML-løsninger knyttet til museets database med rundt 7.000 originaltegninger.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar