Subjektprisen 2023

Erlend Mørch og Steinar Klouman Hallert skal lede Subjektprisen 2023

Subjektprisen er en storslått feiring av norsk kulturliv, og i år blir intet unntak. I 2023 blir prisen arrangert for sjette gang, og det hele går av stabelen 13. desember på nyåpnede Ambassaden i Oslo. (Foto: Discovery.)
Subjektprisen er en storslått feiring av norsk kulturliv, og i år blir intet unntak. I 2023 blir prisen arrangert for sjette gang, og det hele går av stabelen 13. desember på nyåpnede Ambassaden i Oslo. (Foto: Discovery.)
Du kjenner dem fra tv-suksesser som «Sigurd fåkke pult» og «Erlend og Steinar hjelper deg». Nå er de klare for Subjektprisen 2023 – og de gruer seg.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjektprisen 2023 nærmer seg med stormskritt. Nå er programmet på plass.

Med dét var programmet komplett! Og det kunne ikke blitt bedre.

Komikerne, manusforfatterne og tv-personlighetene Erlend Mørch og Steinar Klouman Hallert skal lede Subjektprisen 2023!

Du kjenner dem fra kritikerroste suksesser som «Sigurd fåkke pult» og «Erlend og Steinar hjelper deg».

Subjektprisen er en storslått feiring av norsk kulturliv, og i år blir intet unntak. I 2023 blir prisen arrangert for sjette gang, og det hele går av stabelen 13. desember på nyåpnede Ambassaden i Oslo – i den gamle amerikanske ambassaden på Solli plass.

Annonse

– Hvorfor sa dere ja til dette?

– Vet ikke, svarer Hallert.

Og de gruer seg.

– Har dere noe erfaring med å lede prisutdelingsseremonier?

– Nei. Vi har noe mellom lite og ingen erfaring med dette, sier Mørch.

– Hvilken pris blir den viktigste i år?

– Nobels fredspris. Alle snakker om den.

På spørsmål om hva publikum kan forvente seg, svarer de engasjert:

– Vi kan love noen brannfakler! Utover det så har vi ikke planlagt så mye enda. Fikk tilbudet i går.

De har store sko og fylle, og de vet det. I fjor var det Morten Ramm som delte ut Subjektprisen 2022, og året før var det Lars Berrum.

Få billetter igjen: Meld deg på Facebook-arrangementet her

Publikum Subjektprisen 2022 (Foto: Helge Brekke.)
Det var fullt hus på Subjektprisen 2022. 13. desember 2023 er det klart for prisutdeling igjen, med plass til 300 folk i salen. Nå er det så å si utsolgt. (Foto: Helge Brekke.)

Dette er prisene

Subjektprisen er en feiring av kulturåret som gikk. Tradisjonen tro inviterer vi publikum og nominerte til en storslagen prisutdelingsseremoni hvor ALT KAN SKJE!

Arrangementet har vært utsolgt i alle år, og i år blir intet unntak.

Ni priser skal deles ut, og de nominerte – 47 kandidater – er nå lansert.

Nå er det opp til deg å stemme frem de endelige vinnerne.

· Årets utstilling
· Årets litteratur
· Årets film og tv

· Årets scenekunst
· Årets mat og drikke
· Årets musikkutgivelse

· Årets kunstner
· Årets stemme
· Årets subjekt

Hold deg oppdatert: Meld deg på på Facebook-arrangementet her!

Ary headliner Subjektprisen 2023. Hun tok Øyafestivalen med storm denne sommeren. (Foto: Ida Bjørvik.)

Ary

«Imponerende», skrev Klassekampen. «Ting vi er vant til å se fra utenlandske stjerner», skrev P3. «Et rystende godt verk», skrev Aftenposten.

Ary er tilbake for alvor. I 2022 slapp hun endelig debutalbumet «For evig», som vant over både anmeldere og musikkhjerter.

Publikum ble først kjent med Ary i 2015, da hun med et brak traff norske musikkhjerter med elektroniske popbeats og hennes tydelige signatur – den spektakulære stemmen.

På kort tid fikk hun millioner av lyttere over hele verden. Hun spilte over 200 konserter i Norge og Europa, og gjestet festivaler som Glastonbury, Pitchfork og Øyafestivalen. Så trakk hun seg tilbake for å bli kjent med sitt eget lydbilde og dykke inn i produksjon.

Nå er hun klar for en gjenforening med fansen, denne gang som artist og produsent – med et helt nytt sceneshow, og en imponerende musikkatalog.

Les portrettet: Ary er tilbake

Blackie imponerte under masken som en av tre i Beathoven. Nå har han kastet masken og lansert solokarriere til stormende jubel. (Foto: Abdullahi Ali Said.)

Blackie

Blackie har i over et år figurert i den maskerte hit-trioen Beathoven. Nå har han sluppet solomusikk, og ble den første til å ta av seg masken og vise ansikt. Debutsingelen «Wonderland» gikk rett inn på en 11. plass på Topp 50 Norge.

I juni featuret også Blackie på Hkeem-låten «Hjertet mitt er helt OK», og det ventes flere singler fra lillehamringen i den kommende tiden.

13. desember spiller han på Subjektprisen 2023.

Kjøp billetter: Subjektprisen 2023

Hillari er på alles lepper. 13. desember kommer hun til Subjektprisen 2023 på Ambassaden i Oslo. (Foto: Presse.)

Hillari

Hun er spådd som Norges neste pop-håp, intet mindre. Ja, Hillari har fått hyllest fra høyeste hold i internasjonal musikkbransje, og det fikk hun engang før hun hadde gitt ut eneste låt.

18-åringen startet karrieren i kirken, hvor hun sang i kor. Siden 2022 har hun høstet internasjonal oppmerksomhet.

I 2023 spilte hun på Bylarm, etter å ha takket nei i fjor. Norge kunne ikke vente på Hillari.

Så kom låtene, endelig, og hun innfridde på de skyhøye forventningene.

«Hillari beviser at hypen var verdt ventetiden», skrev Aftenpostens anmelder. Det blir ventingen til Subjektprisen 2023 også.

Les portrettet: Hillari er på alles lepper

Få har en så gjennomført stil som Sa_G. Med hennes selvtillit er det ingen som tror du er en nykommer. (Foto: Presse.)

Sa_G

«Alle får lyst til å være en del av crewet til Sa_G etter å ha hørt linjene hennes». Det skriver NRK P3 i sin anbefaling av den norske nykommeren.

Ingen har så gjennomført estetikk og selvtillit som henne. Du hadde kanskje heller aldri trodd at hun het Gunhild. Det er noe med låtene, som «Voguesigg», som drar tankene til et helt annet sted, et helt annet land.

Autotunes, bouncy bass og en utrolig innlevelse og tilstedeværelse. Det er bare å glede seg til Subjektprisen 2023.

Billettene går unna: Sikre deg plass nå!

Subjektprisen 2023 blir et festshow uten like. (Foto: Subjekt.)

Tid og sted

I år går festshowet av stabelen på Ambassaden i Oslo – i de ærverdige lokalene til den gamle amerikanske ambassaden på Solli plass.

Subjektprisen er en fest med høy showfaktor. Det blir ikke mindre av det i år, når noen av landets råeste artister og programledere, komikere og andre kjentfolk leder oss gjennom kvelden.

Dørene åpner klokken 18.30. Showstart er presis klokken 20.00 og er ferdig cirka 22.30. Da går det videre til etterfest.

Les også: Et festshow uten like

Marstein Subjektprisen 2022 (Foto: Helge Brekke.)
Marstein kan ett og annet om drikking. I hvert fall ifølge låtene sine. Her fra opptreden på Subjektprisen 2022. (Foto: Helge Brekke.)

Blir utsolgt

Subjektprisen har vært utsolgt i alle år, så du kommer neppe til å angre på å være tidlig ute med å sikre deg en plass!

· Subjekt Pluss-billetter: 150,– (UTSOLGT!)

· Early Birds-billetter: 250,– (UTSOLGT!)

· Ordinære billetter: 350,– (FÅ BILLETTER IGJEN!)

Subjekt Pluss-abonnenter kan kjøpe billetter til kr. 150,–, men som med Early Birds-billettene eksisterer de kun i et begrenset antall. Alle billetter reserveres via Tikkio.

Etterfesten

Det blir etterfest med overraskelser på Bar Bardot – kun et steinkast fra Ambassaden!

Etterfest åpner klokken 22.00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar