AP, SP og H enige om pandemiforslag

– Autoritære tendenser

Stortingsrepresentant for Venstre, Alfred Bjørlo. (Foto: Venstre.)
Stortingsrepresentant for Venstre, Alfred Bjørlo. (Foto: Venstre.)
AP, SP og Høyre vil la regjeringen innføre pandemirestriksjoner – uten å gå via Stortinget: – Gir makt til ekstremt inngripende tiltak i folks liv, sier Venstre-politiker.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Venstres Alfred Bjørlo advarer regjeringspartiene og Høyre mot å endre smittevernloven for at regjeringen i framtida kan innføre pandemirestriksjoner alene.

Venstres Alfred Bjørlo advarer regjeringspartiene og Høyre mot å endre smittevernloven for at regjeringen i framtida kan innføre pandemirestriksjoner alene.

I møtet med koronapandemien måtte regjeringen gå til Stortinget og få midlertidige forskrifter for å innføre restriksjonene. Regjeringspartiene og Høyre vil endre loven så regjeringer i framtiden ikke trenger å ha Stortinget med seg.

Det advarer Venstres stortingspolitiker Alfred Bjørlo mot, skriver VG.

Les også: Helsedepartementets lovforslag avslører et virkelighetsfjernt forhold til pandemihåndteringen

Annonse

Advarer mot autoritære tendenser i pandemiforslag

– Det er autoritære tendenser. De vil gi byråkratiet en generell fullmakt for ekstremt inngripende tiltak i folks liv, sier Venstres Alfred Bjørlo til avisen.

Han kaller det hoderystende. Stortinget skal behandle saken fredag – og stemme over den tirsdag.

Høyres Erlend Svardal Bøe mener Bjørlo drar kritikken for langt. Han legger til at det er viktig å beskytte samfunnet og forebygge smitte i en krise. Arbeiderpartiets Truls Vasvik sier det er en demokratisk forankring av lovhjemler som sikrer forsvarlig beredskap.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar