Vernissageguiden
Trondheim

Disse utstillingene må du få med deg i Trondheim denne uken

Uke 7
Galleri SG i Kjøpmannsgata vil lære oss mer om grafikk som kunstform og håndverk. (Foto: Presse.)

Grafikk i fokus

Galleri SG åpner denne uken en utstilling med grafikk i fokus.

Utstillingen er en kollektiv utstilling. I den anledning arrangerer SG en samtale om grafikk og trykkemetoder med Ståle Gerhardsen.

Grafikk kan være så mangt, og SG vil vise mangfoldet gjennom blant annet tresnitt, silketrykk, litografi og etsing.

Utstillingen er en anledning til å bli bedre kjent med håndverket og de ulike uttrykkene.

Utstillingen åpner torsdag 15. februar kl. 18.00.

Vigdis Helmersen flørter med det uferdige hos Orkdal kunstforening. (Foto: Presse.)

Øvelser i keramikk

«Øvelser» er en utstilling med verk av Vigdis Helmersen ved Orkdal kunstforening.

Her går keramikk og todimensjonale kunstformer hånd i hånd. I denne utstillingen gir Helmersen rom til det som er uferdig, ødelagt eller i skapelsesprosessen, derav tittelen «Øvelser».

Ved å studere leirverker som ennå ikke har landet helt, får vi større innsikt i den kreative prosessen.

Hun eksperimenterer og leker, og i øvelsen blir det som kunne vært feil til noe fint. Her stemmer den gamle klisjeen: Det er prosessen som er målet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar