Vernissageguiden
Bergen

Disse utstillingene må du få med deg i Bergen i mai

Utstillingstittelen «Arboretum» er latin. Et arboret er en systematisk anlagt hage for forskning på trær og busker. (Foto: Galleri geo.)

Kunstneriske spirer

Galleri geo åpner denne uken den nye utstillingen «Arboretum» av kunstneren Luis Bivar.

Bivars botaniske malerier er en feiring av botanikk, kunstnerens lidenskap. Bildene skildrer blomster og natur, en påminnelse om deres rolle i en stadig mer hektisk og urbanisert verden.

Våren kan være røff på vestlandet, men Bivars verker skal være et tilfluktsrom der publikum kan finne ro.

«Arboretum» har vernissage fredag 3. mai, kl. 16.00.

«Kapenawë pukeni» av Acelino Tuin Huni Kuin er en del av Kodes nye urfolksutstilling. (Foto: Daniel Cabriel/MASP.)

Urfolks historier

Kodes utstilling «Urfolkshistorier» samler 170 kunstnere fra syv geografiske regioner.

Utstillingen vil vise bredden av urfolkskultur verden over. Her skal historiebegrepet utfordres, og Kode lover å vise oss andre sider enn de som vanligvis preger historiebøkene.

«Urfolkshistorier» består av åtte deler: Én til hver av regionene Sør-Amerika, Nord-Amerika, Oseania og Norden, og en åttende om urfolksaktivisme verden over.

Kode lover rike og spennende visuelle opplevelser, samtidig som du kan lære deg noe nytt.

Camilla Luihn tar for seg svanen i ny utstilling ved Kraft. (Foto: Presse.)

Svanemerket

Symboler har stor makt over hvordan vi ser verden. Men kan vi stole på det symbolene forteller oss?

Dette utforsker kunstner Camilla Luihn i sin utstilling «Cygnus Purus» (latin, ren svane) ved Kraft. Svanen representerer urørt renhet og eleganse, noe vi ser igjen i både forbrukermarkeringen Svanemerket i forbrukerkultur, og i mytologiens verden.

Luihns emaljeverker stiller spørsmål ved om svanens renhet bare er en illusjon.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar