Utrolige urfolkshistorier
Om sommerværet i Bergen ikke er alt du håpet på, hvorfor ikke ta turen inn?
Få steder er bedre å starte enn Kodes utstilling «Urfolkshistorier», som samler 170 kunstnere fra syv geografiske regioner.
Utstillingen ønsker velkommen bredden av urfolkskultur verden over. Her skal historiebegrepet utfordres, og Kode lover å vise oss andre sider enn de som vanligvis preger historiebøkene.
«Urfolkshistorier» består av åtte deler: Én til hver av regionene Sør-Amerika, Nord-Amerika, Oseania og Norden, og en åttende om urfolksaktivisme verden over.
Utstillingen byr rike og spennende visuelle opplevelser, samtidig som du kan lære deg noe nytt.
Hva kommer etter døden?
Er mørket vi kommer fra, det samme mørket som vi vender tilbake til? Dette spør kunstner Tore Magne Gundersen i utstillingen «Når jeg dør skal jeg storme ut i verden».
Her håper kunstneren å treffe både de store eksistensielle spørsmålene, og samtidig gi rom for de mer tvetydige, energiske opplevelsene gjennom en strøm av farger og forskjellige teknikker.
De store tekstilverkene domineres av ruvende skikkelser og former, som kan virke like betryggende som skremmende. Om man tror på et liv etter døden eller ikke, så er likevel denne utstillingen ved Kraft noe å få med seg, mens man ennå er i live.
Dobbel dose
Bergen kunsthall avholder i disse dager Festspillutstillingen for Festspillene i Bergen.
Årets kunstner er Toril Johannessen. Hun presentere en ny installasjon som strekker seg over alle de fire hovedsalene. Installasjonen inneholder blant annet en fillerye laget av militære tekstiler.
Samtidig med Festspillutstillingen presenterer Bergen kunsthall en utstilling med malerier og tekstilarbeider av Jessie Homer French.
Homer French, en selverklært «lokal, figurativ maler», er kjent for arbeider i små størrelser, hvor hun utforsker temaer som liv, død og naturkatastrofer.