Artistvennene sørger i sosiale medier

Liam Payne fra One Direction er død

Liam Payne under Brit Awards 2019. (Foto: Joel C Ryan/Invision/AP.)
Liam Payne under Brit Awards 2019. (Foto: Joel C Ryan/Invision/AP.)
Det tidligere One Direction-medlemmet Liam Payne er funnet død etter et fall fra tredje etasje på et hotell i Buenos Aires. Han ble 31 år gammel.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Liam Payne er død.

– Liam James Payne, komponist og gitarist og tidligere medlem av bandet One Direction, døde i dag etter å ha falt fra tredje etasje på et hotell i Palermo, opplyser politiet i en uttalelse.

Bydelen Palermo ligger nord i den argentinske hovedstaden.

Alberto Crescenti, leder for ambulansetjenesten, opplyser at artistens skader var veldig alvorlige – og at livet ikke sto til å redde.

Ambulansepersonell rykket ut til hotellet klokka 17.04 lokal tid onsdag, eller 22.04 norsk tid.

Annonse

Sammen med Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan og Louis Tomlinson utgjorde Liam Payne One Direction. Gruppa ble nummer tre i X Factor på den britiske kanalen ITV i 2010. Etter konkurransen fikk de kontrakt med Simon Cowells plateselskap Syco Music.

One Direction tok en pause i 2016, og medlemmene har holdt på med ulike prosjekter etterpå.

Ifølge Billboard Magazine var Liam Payne på konsert med Niall Horan i Buenos Aires i starten av oktober.

Les også: Graver ned dop i Heaton Park før Oasis-konsert

Artistvenner sørger over Liam Payne i sosiale medier

Charlie Puth skriver på Instagram at han er sjokkert og ikke kan begripe at Payne er borte.

– Liam var alltid så snill mot meg. Han var en av de første store artistene jeg fikk jobbe med. Jeg er så lei meg nå. Hvil i fred, sier Puth, som jobbet med Liam Payne blant annet om låten «Bedroom Floor».

Popstjernen Mabel, som er datter av Neneh Cherry, kjente også Liam Payne. Hun har turnert med hans tidligere One Direction-kollega Harry Styles.

– Jeg kunne alltid ringe deg for broderlige råd, men nå er du borte. Mine tanker er med Liams familie og venner. Du kommer til å være så savnet, skriver hun i sosiale medier.

– Snakket med deg for bare to dager siden, kamerat. Kommer til å savne deg, lyder det fra rapperen Ty Dollar Sign.

Den tyske musikkprodusenten Zedd, som laget «Get Low» fra Paynes solodebutalbum sammen med briten, kan knapt tro det, ifølge Variety:

– Helt hjerteskjærende. Livet er kort og skjørt. Man vet aldri hva folk sliter med. Vi lever i en tid der det å være uhøflig, splittende og slem er normalt, noen ganger til og med feiret. Det behøver ikke være slik. Vi burde gjøre vårt beste for å være snille, støttende og oppmerksomme, oppfordrer Zedd.

Liam Payne fortalte i fjor i et intervju at han hadde «opplevd en del mørke stunder i livet», og roste bandkollegene i One Direction:

– Helt ærlig hadde jeg ikke vært her uten gutta.

Han var i Argentina blant annet for å se konserten til Niall Horan tidligere i oktober. Anna Twist, som er moren til Harry Styles, delte ifølge E! et bilde av et brukket hjerte på Instagram med ordene:

– Bare guttungen.

Saken er oppdatert med opplysninger om at artistvenner sørger over Liam Payne i sosiale medier.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar