
Fire nye scener i et dukkehjem
For en fest!
Fra 20. februar er Kunstnerforbundet et fullspekket dukkehjem – innredet med mer enn nok for den utstillingssultne byvandreren. Hele fire kunstnere har åpning samme dag.
I dukkehjemmets stue, overlyshallen, henger Heidi Øiseths store veggarbeider. Å kategorisere det kun som tekstilkunst, strekker ikke til. Mer nærliggende er det kanskje å kalle det for en kollasj av tegninger og overlappende, håndsydde tekstiler med en nydelig slitasje-patina.
Naborommet er dandert med hele 14.000 blå lysveker, ment å forestille Gazas kystlinje. Kunstneren bak verket, Serina Erfjord, ble verdig tildelt Arve Hovigs minnestipendium på Høstutstillingen i fjor, med verket «Whoever». Et prakteksempel på hennes evne til å uanstrengt la komplekse temaer utspille seg hos tilskueren. Mon tro hun klarer å slå til like sterkt denne gang.
Mona Orstad Hansens tidligere kontrollerte malerier, begrenses nå av ubestemmelige rammer. Det er innad disse rammene hun tar seg friheten til å utforske flatene med en til to farger. I overetasjen byr Benjamin Slotterøy på maritime håndverkstradisjoner som står i fare for å forsvinne og opplevelsen som skeiv i ett heteronormativt oppvekstmiljø på Hegeland.
Dukkehuset Kunstnerforbundet åpner 20. februar 18.00.

Lenge siden sist
Daft punkt splittet lag, Oasisbrødrene fikk nok av hverandres krangling og den ikoniske kunstnerduoen Løvaas og Wagle avsluttet sitt mangeårige samarbeid i 2018. Etter en lang pause og en del utsmykningsarbeider, inntar den ene av de to, Kirsten Wagle, Soft galleri på egen hånd, med et tilsynelatende selvsikkert håndverk. Klarer hun i motsetning Daft Punkt og Oasis å gjenoppta en solokarriere av samme kaliber som før? Det tror vi.
Bildene vi har sett byr på en umiddelbar og fengslende estetisk lyst. Her går det i antropomofre, plantelignende komposisjoner og fargesprikende mønstringer i tekstile kollasjer. Så skulle du være lei av vinterens gråtoner, ligger det en nærmest sanselig godtepose av en utstilling, knappe kvartaler unna Akershus festning.
Utstillingen åpner torsdag 20. februar 18.00 – 20.00

På talefot med en dam
Denne utstillingshelgen tilbyr vernissager både torsdag, fredag og lørdag. Var det ikke mettende nok, vises det førstkommende søndag en toårig visuell utforskning av en dam på Atelier Nord. Kanskje et av Oslos viktigste visningsrom for mediekunst.
Inger Lise Hansens videoinstallasjon viser et møysommelig utvalg detaljer av Kykkelsrud-demningen i Glomma. Ved å dedikere så mye tid til en ellers oversett ressurs-utvinner, viser dokumentasjonen et sensibelt bygg som består tidens tann gjennom både tørke og flom. I utgangspunktet kan denne utstillingen virke skremmende ekskluderende, men vi får inntrykket av at alt er tilrettelagt for et personlig møte med et av våre mange kraftverk.
Ta deg en dukkert i Glomma på Atelier Nord den 23. februar 18:00

Kulturfest på Khio
Andre pulje med masterstudenter fra Kunstakademiet viser nå sine avsluttende prosjekter rundt om i byen, noen i skolens visningsrom og andre på gallerier. Åpningene preges ofte av senkede skuldre takket være et vel overstått stykke arbeid, samtidig som det alltid er spennende å se resultatet av en totalt femårig utdanning. Det blir det god stemning av!
Hele fem stykker åpner på fredag 21. februar:
Thyra Dragseth, “oh mother a face in the floor mother oh” på Galleri K4, fra 19.00 – 21.00
Isak Ree Torgersen, “Hermes Portefil presents: Hot Club – Le Mort de la Hauteur, Sonata in D Moll» i Seilduken 1, fra 19.00
Åsa Bave, “Bakgrunden omsluter” i hennes atelier ovenfor Seilduken 1, KHiO, fra 17.00 – 20.00
Mohamed Jabaly, “My tent is not a shelter”, i Kunsthøgskolens resepsjon, fra 18.00
Carmel Alabbasi, “From Suspended Mourning to Spectral Grief”, i resepsjonsgalleriet til venstre for resepsjonen, 18.00
David Noro åpner på mandag den 24. februar 18.00 – 20.00 med “Record of a Sneeze” på Billedkunstnerne i Oslo.