Allerede nedbemannet med 1.200

Ekornes kutter opptil 190 årsverk i Norge

– Etterspørselen etter møbler steg betraktelig under pandemien, men etterspørselen er nå i ferd med å normalisere seg. Dette i kombinasjon med nedkjøling i den globale økonomien, har en negativ effekt på Ekornes' salgs- og ordreutvikling, heter det i en melding fra den norske møbelgiganten. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
– Etterspørselen etter møbler steg betraktelig under pandemien, men etterspørselen er nå i ferd med å normalisere seg. Dette i kombinasjon med nedkjøling i den globale økonomien, har en negativ effekt på Ekornes' salgs- og ordreutvikling, heter det i en melding fra den norske møbelgiganten. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Ekornes kutter til sammen opptil 190 årsverk i Norge. Selskapet viser til økte kostnader og at markedet har bremset opp.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Ekornes kutter til sammen opptil 190 årsverk i Norge. Selskapet viser til økte kostnader og at markedet har bremset opp.

Det går fram av en børsmelding onsdag morgen.

150 årsverk kuttes i drift, mens ytterligere 40 årsverk forsvinner fra støttefunksjoner og hovedkontoret. Selskapet hadde før nedbemanningene om lag 1.200 ansatte.

– Etterspørselen etter møbler steg betraktelig under pandemien, men etterspørselen er nå i ferd med å normalisere seg. Dette i kombinasjon med nedkjøling i den globale økonomien, har en negativ effekt på Ekornes’ salgs- og ordreutvikling, heter det.

Samtidig har inflasjonen lagt press på marginene, spesielt på råvarer og transport, ifølge selskapet.

Annonse

Nedbemanningen på 190 årsverk kommer i tillegg til at 81 ansatte mistet jobben i september. I november gikk sjefen for Ekornes av og finansdirektør Fredrik Ødegård Nilsen overtok ansvaret for hele selskapet midlertidig.

Selskapet melder videre at legger ned produksjonen i Vietnam. I Asia kuttes 700 årsverk og all produksjon legges til Thailand. Denne prosessen skal sluttføres i første kvartal, opplyser selskapet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar