Kulturdirektoratet vil vite hva kulturlivet gjør for å nå klimamålene

Direktør Kristin Danielsen og Kulturdirektoratet vil ha oversikt over hva kulturlivet gjør med klimautfordringene. (Foto: Presse.)
Direktør Kristin Danielsen og Kulturdirektoratet vil ha oversikt over hva kulturlivet gjør med klimautfordringene. (Foto: Presse.)
Kulturdirektoratet har sendt ut en spørreundersøkelse for å kartlegge kulturlivets arbeid med klima og miljø.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kulturdirektoratet skal følge med på klimamålene i kulturlivet.

600 kulturaktører over hele landet er kontaktet per e-post. Det er virksomheter hovedsakelig innen musikk, litteratur, scenekunst, visuell kunst, museum og kulturarv – og kan spenne fra arrangører og festivaler til for eksempel filmprodusenter, får NTB opplyst.

Det er snakk om et tilfeldig utvalg virksomheter som har mottatt over 300.000 kroner i støtte de siste to årene enten direkte over nasjonalbudsjettet eller gjennom Kulturrådet og Fond for lyd og bilde. Svarene samles i en rapport som planlegges ferdig innen utgangen av første kvartal i år.

– Undersøkelsen vil gi oss viktig innsikt for at vi skal kunne utvikle bedre tjenester og et mer treffsikkert virkemiddelapparat for grønn omstilling, sier Nina Kulås, som er avdelingsdirektør for innovasjon og partnerskap i Kulturdirektoratet.

En del kulturaktører er allerede godt i gang med omstillingen, men ifølge en pressemelding er det stor variasjon i sektoren, både når det gjelder kompetanse og ressurser til å jobbe med klima- og miljøtiltak.

Annonse

– Vi ønsker å ta rede på hva aktørene gjør i dag, hva som er «hemmere» og «fremmere», og hvordan vi best kan bistå feltet videre i omstillingen til et lavutslippssamfunn, heter det videre fra Kulås.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar