Spirituelt håndverk
Hos Bergen kunsthall kan du nå oppleve den guatemalanske kunstneren Edgar Calels første separatutstilling i Europa. Calels arbeid er en hyllest til tradisjoner og spiritualitet i den mayiske kakchikel-tradisjonen i Comalapa i Guatemala.
I utstillingen «Ni musmut (It’s Breezing)» viser han arbeider laget spesielt for lokalene i Bergen kunsthall. Her tar kunstneren for seg det mayiske kakchikel-folkets verdenssyn. Han bruker en rekke naturlige materialer og tekstilarbeid og effekten kan oppleves som et møte mellom det fysiske og det spirituelle.
Den perfekte høne
Denne måneden åpner Kunsthall 3,14 en utstilling litt utenom det vanlige. I «The Cosmopolitan Chicken Project» prøver den belgiske kunstneren Koen Vanmechelen å avle frem en kosmopolitisk høne med genmateriale fra alle hønseraser i hele verden.
Kunstneren avler generasjoner som krysser høns fra forskjellige utstillingsland. Slik ønsker kunstneren å sette fokus på utfordringene og mulighetene rundt genetisk manipulasjon og avl. Verket utfordrer monokultur i både bokstavelig og overført betydning.
Kyllingene som klekkes på Kunsthall 3,14 er prosjektets 29. generasjon. De er en krysning mellom norsk jærhøns (den eneste gjenlevende norske landrasen av høns) og den foregående generasjonen. Totalt er det samlet genmateriale fra 28 andre raser fra hele verden.
Utstillingen åpner 13. september.
En flom av stoff
September er også siste sjanse til å oppleve Hanne Friis monumentale «Flom».
I Tårnsalen i Lysverket har Friis tatt sine monumentale skulpturer til et nytt nivå med verket «Flom». Med en kilometer stoff og utallige timer med nål og tråd har Friis skapt et visceralt verk som må oppleves.
Benytt sjansen til å se flommen av form, farge, tekstur og materialer før 15. september.