Også Voice of America, Radio Free Europe og andre medier fikk fredag sine nettsider blokkert av russiske myndigheter, opplyser det russiske nyhetsbyrået Interfax.
BBC nekter imidlertid å la seg kneble og forsøker nå å lose sine brukere over på det mørke nettet, der russiske myndigheter vil få større problemer med å gripe inn.
– Tilgang på nøyaktig og uavhengig informasjon er en grunnleggende rett som ikke må fratas det russiske folk. Millioner av russere stoler hver eneste uke på BBC, heter det i en uttalelse fra den britiske kringkasteren.
– Vi kommer fortsatt til å gjøre BBC News tilgjengelig i Russland og resten av verden, heter det videre.
Det mørke nettet
For å gi russere tilgang, forsøker BBC nå å lose dem over på det såkalt mørke nettet der det er opprettet en alternativ kanal som skal omgå myndigheters sensur.
BBC lenker i en twittermelding til en artikkel fra 2019 , der de råder brukerne til å benytte seg av Tor-programvaren som sender internett-trafikk gjennom et verdensomspennende, frivillig nettverk av datamaskiner.
BBC oppgir videre lenker både til den russiske og ukrainske tjenesten, og anbefaler også brukere av den arabiskspråklige og persiske tjenesten å benytte seg av denne løsningen.
– Denne nettleseren kan skjule hvem som benytter den og hvilke data man får tilgang til, noe som kan hjelpe folk til å omgå overvåking og sensur fra myndighetene, heter det i artikkelen.
Radiostasjon la ned
Russiske myndigheter har også tatt den uavhengige radiokanalen Ekho Moskvy av lufta fordi den angivelig «med overlegg skal ha spredt falsk informasjon» om krigen i Ukraina.
Radiostasjonen, der energigiganten Gazprom er største eier, svarte på sensuren med å stenge.
– Et flertall i Ekho Moskvys styre har besluttet å avvikle Ekho Moskvys radiostasjon og nettside, opplyste sjefredaktør Aleksej Venediktov tidligere i uka.