Den Nationale Scene søker teatersjef

Vil du lede en av de mest spennende og tradisjonsrike kulturinstitusjonene i Skandinavia?

Den Nationale Scene (DNS) i Bergen søker en kvalitetsbevisst teatersjef med høy kunstfaglig integritet, som befester og styrker vår posisjon som nasjonalt teater.

DNS står foran en storstilt renovering av teaterets ærverdige bygg. Vi ønsker oss en teatersjef som blir en pådriver for å utvikle DNS både kunstnerisk og organisatorisk når teaterhuset igjen åpner dørene. Vår nye teatersjef må også tenke innovativt om scenekunsten og gjøre teateret attraktivt i den perioden DNS ikke spiller forestillinger på hjemmebane.

Vi ser etter deg som er modig og fremtidsrettet, og som strekker deg etter fornyelse og ambisiøse kunstneriske mål. Du må ha lederkraft til å skape god internkultur og et stimulerende arbeidsmiljø i et teaterhus med stort meningsmangfold. Som teatersjef på DNS må du dessuten trives med å være synlig i det offentlige rom.

For å lykkes som teatersjef må du stå fram som en samlende, tilstedeværende og inspirerende leder for teaterets mange engasjerte og svært kompetente medarbeidere med allsidig fagbakgrunn.

Hvorfor lede DNS? I Bergen får du muligheten til å stå i spissen for en stolt teaterorganisasjon som har fått betydelige økonomiske rammer for å modernisere virksomheten. Her får du være med å påvirke og legge til rette for teaterkunst som skal nå ut til et bredt publikum. Et publikum som tåler å bli utfordret.

Stillingen er et åremål for fire år med mulighet for forlengelse. Tiltredelse etter avtale. Lønn etter avtale.

Eventuelle spørsmål om stillingen kan rettes til Visindi AS ved Roy Tore Lysen Jensen på tlf. 909 20 447, Tonje Støver Knutsen på tlf. 477 10 611 eller Marius Malmer på tlf. 900 96 824.

Vi gjør oppmerksom på at opplysningen om at du er søker kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf. Offentlighetsloven § 25. Hvis du har bedt om unntak fra offentlighet, vil du bli varslet dersom dette ikke kan imøtekommes.

Send søknad og CV snarest og senest innen 15.05.22 via visindi.no. Alle henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver i innledende fase.

Om Den Nationale Scene

Den Nationale Scene er en av landets fire nasjonale scenekunstinstitusjoner og formidler scenekunst av høy kvalitet som begeistrer, engasjerer og utfordrer. DNS er et vitalt og publikumsbevisst teater med 144 fast ansatte som spiller rundt 700 forestillinger på tre scener hvert år for mer enn mellom 120.000 og 140.000 besøkende. Røttene til Den Nationale Scene strekker seg tilbake til 1850. Da ble Det Norske Theater opprettet som det første nasjonale teatret med norsk scenespråk. Mange betydningsfulle skuespillere, dramatikere og diktere har siden den tid arbeidet her. Siden 1909 har DNS holdt hus i Einar Oscar Schous vakre art-nouveau-bygg på Engen.

Utstillingsverter LIAF
Nordnorsk Kunstnersenter
Praksisstudenter
CODA Oslo International Dance Festival
Dansepedagog
Sør-Varanger kulturskole
Frivillig
Månefestivalen
Stipend
Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske bildende kunstnere
Kulturskulelærar
Tysnes kommune
Direktør
Kunstsilo
Teatersjef
Teater Ibsen

Ønsker du å nå jobbsøkere innen kunst og kultur?

Les mer her

Salgsavdelingen

salg@subjekt.no
02469