KORO søker leder av seksjon for formidling og kommunikasjon

Vil du bli en av oss? Fotoet over viser kunstverket «Grass Root Square» av Do Ho Suh. (Foto: Trond Isaksen.)

Ledig stilling som leder av seksjon for formidling og kommunikasjon

Nåværende leder av KOROs seksjon for formidling og kommunikasjon går over i annen stilling, og vi søker hennes etterfølger.

Seksjonslederen har ansvar for å utvikle og gjennomføre formidlings- og kommunikasjonsoppgaver i nært samarbeid med KOROs øvrige fagseksjoner.

Arbeidsoppgaver

KORO har et nasjonalt formidlingsoppdrag knyttet til produksjon av ny kunst, til en voksende kunstsamling og til kunnskap om kunst i offentlige rom. Vi har ambisiøse mål om at den offentlige kunsten skal være tilgjengelig for alle, og har et bredt og variert formidlingsarbeid.

Til seksjonens ansvar ligger også drift og utvikling av KOROs digitale formidlingskanaler, som nettsider, sosiale medier og podkast. Seksjonslederen har oppgaver innenfor strategisk og praktisk kommunikasjonsarbeid.

Vi ser etter deg som har gode lederegenskaper, erfaring fra kulturorganisasjoner, kjennskap til digitale verktøy, høy gjennomføringsevne og interesse for å bli kjent med KOROs spennende samfunnsoppdrag. Du er språklig sikker, samfunnsinteressert og motiveres av å lykkes sammen med andre. Du trives med kombinasjonen av strategiske og operative oppgaver, og inspireres av å være en del av en travel og tverrfaglig prosjektorganisasjon. Du vil ha budsjett- og personalansvar, rapportere til direktør og inngå i KOROs ledergruppe.

Ønskede kvalifikasjoner

 • Gode lederegenskaper
 • Gode formidlingsevner og forståelse av formidlingsoppdraget
 • Erfaring med strategisk og praktisk kommunikasjonsarbeid
 • Relevant IT-kompetanse
 • Kjennskap til og interesse for kunstfeltet
 • God skriftlig og muntlig formuleringsevne på begge målformer og engelsk
 • Relevant utdanning på masternivå
 • Erfaring fra offentlig virksomhet er en fordel

Ønskede personlige egenskaper

 • Selvstendig, initiativrik og løsningsorientert
 • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • Serviceinnstilt og effektiv

Vi tilbyr

Interessante arbeidsoppgaver i et godt arbeidsmiljø. Stillingen lønnes i lønnsspennet 720.000 – 850.000 i stillingskode 1211, Seksjonssjef, i Statens lønnsregulativ. Medlemskap i Statens pensjonskasse. Arbeidsplass sentralt i Oslo.

Søknadsfristen er 30. august 2023.

Ved spørsmål om stillingen, kontakt KOROs direktør Sigurd Sverdrup Sandmo.

Om KORO

KORO arbeider med produksjon, formidling, forvaltning og kunnskapsutvikling innenfor kunst i offentlige rom. Vi har som mål at samtidskunst av høy kvalitet skal være tilgjengelig for et bredt publikum over hele landet. KORO er statens fagorgan for kunst i offentlige rom og er underlagt Kulturdepartementet. Vi har 24 medarbeidere og kontor sentralt i Oslo.

Inkludering og mangfold er en styrke. KORO har et personalpolitisk mål om en balansert alders- og kjønnssammensetning. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst en søker i hver av disse gruppene til intervju. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Utstillingsverter LIAF
Nordnorsk Kunstnersenter
Praksisstudenter
CODA Oslo International Dance Festival
Dansepedagog
Sør-Varanger kulturskole
Frivillig
Månefestivalen
Stipend
Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske bildende kunstnere
Kulturskulelærar
Tysnes kommune
Direktør
Kunstsilo
Teatersjef
Teater Ibsen

Ønsker du å nå jobbsøkere innen kunst og kultur?

Les mer her

Salgsavdelingen

salg@subjekt.no
02469