Spennende lederstilling ved Naturhistorisk museum
Vi søker en samfunnsengasjert og beslutningsdyktig leder til vår seksjon for utadrettet virksomhet (UTAD). Du er utviklings- og resultatorientert, har museumsfaglig forståelse og har gode lederegenskaper. Vi ser etter deg som har entusiasme og interesse for seksjonens arbeidsoppgaver, og som har svært gode samarbeidsevner.
Som seksjonsleder for UTAD vil du bli en del av museumsdirektørens ledergruppe. Du vil dermed ha medansvar for den operative ledelsen, og videreutvikling av Naturhistorisk museum.
Vår nye seksjonsleder skal realisere NHMs utstilings- og publikumsprogram i samarbeid med interne og eksterne partnere, og styrke NHM som kommunikasjonsarena for Universitetet i Oslo.
Seksjonen har en sentral rolle i profilering og kontakt med offentligheten, og skal ivareta tre viktige hovedfunksjoner ved museet: utstillingsproduksjon, utadrettet formidlings- og kommunikasjonsarbeid og butikkdrift.
Naturhistorisk museum (NHM) på Tøyen i Oslo er en del av Universitetet i Oslo, som inkluderer universitetets naturhistoriske samlinger, utstillinger og botanisk hage. NHM er en tradisjonsrik forsknings-, lærings- og formidlingsarena. Vår ambisjon er å være den viktigste formidler av kunnskap om naturmangfold i Norge, samt være en av landets mest attraktive destinasjoner for gode opplevelser. I 2023 ble vi kåret til Årets museum av Norges Museumsforbund.
Vår formidling gjør samlings- og forskningsbasert kunnskap tilgjengelig for samfunnet. Formidlingen skal gi undring og forståelse, samt gi kunnskap om evolusjon og naturmangfold. Vi formidler gjennom utstillinger, skole- og barnehageopplegg, forskjellige arrangementer og gjennom sosiale medier. I Klimahuset formidler vi om klima, miljø og bærekraft.
Seksjon for utadrettet virksomhet (UTAD) har ansvar for museets publikumstilbud. Dette omfatter å planlegge, produsere og drifte faste og midlertidige utstillinger, samt utvikle, koordinere og gjennomføre publikumsarrangementer. I tillegg har seksjonen ansvar et for formidling til skoler og barnehager, kommunikasjon og markedsføring, forskningsformidling, drift av klimahuset og museumsbutikken. Seksjonen har ca 40 ansatte.
Sentrale arbeidsoppgaver
- Lede seksjonen faglig og administrativt.
- Lede og utvikle egne medarbeidere for å sikre nødvendig kompetanseutvikling, effektiv arbeidsfordeling og god resultatoppnåelse.
- Sikre seksjonens tverrfaglige samarbeid med øvrige fagseksjoner ved museet.
- Deltakelse i museumsdirektørens ledergruppe i ledelse av museet som helhet.
- Utvikle og operasjonalisere museets strategier og planer.
- Ivareta og utvikle relasjoner til eksterne samarbeidspartnere.
Krav til kvalifikasjoner og erfaring
Kandidaten må ha:
- Utdanning fra universitet eller høyskole, gjerne innen fag som er relevante for museet, minimum tilsvarende mastergrad. Solid realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
- Minimum tre års ledererfaring med dokumentert gode resultater.
- Erfaring fra økonomi- og prosjektstyring.
- God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk.
Det er ønskelig at kandidaten har:
- Kjennskap til statens rammeverk innenfor personalledelse, og -administrasjon samt økonomiforvaltning.
- Relevant erfaring fra museums- eller lignende virksomhet.
- Erfaring med formidling og opplevelsesbasert virksomhet.
Personlige egenskaper
Det er ønskelig at kandidaten er:
- Samarbeidsorientert med god evne til å bygge relasjoner og skape resultater gjennom samhandling.
- Strategisk og resultatorientert og har sterk gjennomføringsevne.
- Visjonær med en strukturert og systematisk arbeidsform.
- Fleksibel med god evne til å håndtere en hektisk hverdag.
Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.
Vi tilbyr
- Et aktivt, spennende og hyggelig arbeidsmiljø.
- Lønn som seksjonsleder (SKO 1211) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 870 900 og kr 919 200, avhengig av kompetanse og ansiennitet.
- Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger med bl.a. trening i arbeidstiden.
- God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse.
Søknaden skal inneholde
- Søknadsbrev
- CV
- Vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer).
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.
Andre opplysninger
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.
Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Om Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Naturhistorisk museum (NHM) er et universitetsmuseum og har en historie tilbake til 1814 og består av Botanisk hage og museumsbygningene på Tøyen og samlingsmagasiner på Økern. Forskning, vitenskapelige samlinger og formidling av naturvitenskap er våre hovedoppgaver.
Vi er Norges største naturhistoriske museum med over 6 millioner naturvitenskapelige objekter. Museet er en del av Universitetet i Oslo med ca. 170 årsverk, hvorav ca. 80 årsverk i vitenskapelige stillinger. Vår ambisjon er å styrke NHMs posisjon som forsknings-, lærings- og opplevelsesarena. Sommeren 2020 åpnet vi Nordens første Klimahus. I 2022 åpnet vi 6 nye utstillinger i en av våre totalrenoverte museumsbygg.