Nordland Teater søker ny teatersjef

Bli med på å skrive neste kapittel i Nordland Teaters historie!

Vi søker en inspirerende og engasjert leder til å ta over som teatersjef. Etter tre åremålsperioder går nåværende teatersjef av etter 2024, og vi søker hennes etterfølger til å videreutvikle teatrets kunstneriske profil og oppfylle vårt viktige samfunnsoppdrag.

Vi er på utkikk etter en leder som kan ta teatret inn i en spennende ny fase og fortsette å styrke vår sentrale posisjon i regionens kulturliv.

Stillingen er ledig fra 1. januar 2025 for en åremålsperiode på fire år.

Kan dette være en jobb for deg?

Som kunstnerisk leder vil du ha ansvaret for den kunstneriske aktiviteten innenfor den økonomiske rammen styret fastlegger.

Arbeidsoppgaver

  • Sørge for høyt kunstnerisk nivå på våre forestillinger
  • Programmere for et bredt publikum i landsdelen, inkludert modig teater for barn og unge
  • Gode mellommenneskelige ferdigheter og evne til å bygge relasjoner
  • Arbeide for å få øvrige scenekunstfaglige grupper i landet til å «se mot nord»
  • Videreutvikle vårt kunstneriske samarbeid med institusjoner, det frie feltet og andre samarbeidspartnere
  • Arbeide målrettet med mangfold og inkludering
  • Fronte teatret utad

Kvalifikasjoner

Vi søker deg med gode leder- og scenekunstfaglig kompetanse, relevant erfaring og innsikt i teaterledelse og teaterproduksjoner, samt samfunnsfaglig forståelse. Evne til å skape godt arbeidsmiljø med høy gjennomføringskraft vektlegges.

Kvalifiserte kandidater oppfordres til å søke, uavhengig av alder, kjønn, etnisitet og bakgrunn. Nordland Teater ønsker å skape et mangfoldig og inkluderende miljø både på og utenfor scenen.

Stillingen gir en sjelden mulighet til å sette sitt preg på teaterscenen og komme tett på lokalsamfunn som verdsetter kunst og kultur, med utbredt samarbeid og nettverksbygging med andre kunstnere og kulturaktører. Hos oss vil du kunne utvide ditt kunstneriske repertoar, bygge verdifulle relasjoner i bransjen og utvikle deg som leder og visjonær. Med støtte fra teaterets styre, de ansatte og hele landsdelen vil du ha ressurser tilgjengelig for å ta Nordland Teater til nye høyder.

Teateret er kjent for sitt inkluderende arbeidsmiljø og ansatte som ikke sier nei til nye utfordringer. Her bor og virker du tett på naturen – til inspirasjon på jobb og i fritiden.

Lønn og øvrige vilkår etter avtale.

Nordland Teater praktiserer offentlighet ved ansettelser. Hvis du mener å ha grunnlag for å få søknaden unndratt offentlighet ber vi deg begrunne dette. Spørsmål om stillingen rettes til styreleder Magne Pettersen Gleinar (99285211) eller til direktør Are Nakling (91868138).

Søknad med CV sendes på epost til Are Nakling (are.nakling@nordlandteater.no) innen 15. august 2023.

Om Nordland Teater

Nordland Teater er Nordlands turnéteater, med base i Mo i Rana. Vi vil være en profesjonell kulturformidler, et moderne teater og den viktigste og mest spennende aktøren i kulturlivet i Nordland. Hvert år formidler vi rundt 300 forestillinger til rundt 30.000 publikummere i vårt langstrakte fylke. Hvorav den årlige Vinterlysfestivalen, etablert i 2001, er en av Norges fremste i sitt slag.

Vår dedikerte stab på 25 fast ansatte utgjør fundamentet for vår virksomhet. I tillegg engasjerer vi årlig rundt 50 eksterne talentfulle personer til ulike produksjoner og prosjekter. Dette gir oss fleksibilitet til å sette opp et bredt spekter av forestillinger med spennende og engasjerende opplevelser for barn, unge og voksne.

Aktivt samarbeid med lokalt kulturliv, samt regionale, nasjonale og internasjonale kulturprodusenter, gir mulighet til å utveksle erfaringer og dele ressurser, samt skape bredde i teaterets repertoar. I tillegg bidrar vi til å utvikle talenter og heve profesjonaliteten på tvers av bransjer.

Nordland Teater har en rik historie som startet tilbake til 1979, da teateret ble etablert i Mo i Rana. En ny milepæl i utviklingen fant sted i 2005, da vi stolt kunne innvie vårt eget teaterhus. Med gode støttespillere befestet vi vår rolle overfor barn og unge i 2021, ved å åpne et nytt øvingslokale dedikert til denne viktige målgruppa, kalt Rugekassa.

Våre eiere er Rana kommune (40 %) og Nordland fylkeskommune (60 %). Årsbudsjettet er på rundt 50 millioner kroner.

Visjonen er å skape magiske øyeblikk du tar med deg resten av livet!

Les mer på nordlandteater.no.

Ønsker du å nå jobbsøkere innen kunst og kultur?

Les mer her

Salgsavdelingen

salg@subjekt.no
02469