Subjekt søker landets beste kulturanmeldere

Har du teft for formidling og solid kunnskap om kultur?

Da bør du lese videre.

Subjekt søker nemlig flere anmeldere på frilansbasis. Vi søker primært flere kunst- og litteraturanmeldere, men vil gjerne også høre fra deg hvis du har kunnskap på andre kulturområder som Subjekt dekker.

Som anmelder i Subjekt leverer du en eller flere anmeldelser til Subjekt ukentlig, og du inngår i vår eminente anmelderstab. Anmelderstaben er dessuten jurymedlemmer i den årlige begivenheten Subjektprisen, som nominerer og hedrer landets beste kulturproduksjoner.

Om arbeidsgiveren

Subjekt er landets ledende kulturavis, og vokser raskt. I 2022 består avisen av 12 ansatte, i tillegg til en rekke spaltister og anmeldere på frilansbasis.

Avisen har et brennende engasjement for det norske kulturlivet og skal bidra til engasjement, oppslutning og utvikling på områdene Subjekt dekker, men fra et uavhengig og kritisk ståsted. Subjekts anmeldere må være journalistikkens representanter i kulturlivet, og ikke kulturlivets representanter i journalistikken.

Anmelderiet prioriteres høyt i Subjekt. Avisen publiserer et av landets mest omfattende kunstanmelderi, og skal tilby lesere og abonnenter rikelig med anmeldelser fra det yrende kulturlivet. Subjekt har for mål å berike samtalene om kunst og kultur, og dessuten bidra til økt refleksjon om kvalitet i samfunnet.

Vi ser etter deg som

Våre nye anmeldere må ha et stort engasjement for å gå norske kunst- og kulturproduksjoner i sømmene.  Subjekts anmeldere skal sammen dekke det brede kulturlivet, fra nye arkitektur- og byutviklingsprosjekter, til kunstutstillinger og bokutgivelser.

Vi søker deg som har teft for journalistisk formidling, solid kunnskap om kultur, sterke analytiske evner og et kritisk blikk. Som anmelder bør du resonnere og argumentere bra, og evne å dømme kulturproduksjoner. Subjekt har dessuten for mål å være tidlig ute med anmelderiet, og gi leserne innblikk i brennaktuelle kulturproduksjoner. Derfor søker vi deg som kan jobbe effektivt, og som har god forståelse for det raskt utviklende nyhetsbildet.

Subjekts anmeldere bør heller ikke være redde for å vekke en debatt. Lite er så gøy som å vekke landsdekkende og velbegrunnede debatter om god og dårlig smak!

Erfaring med å publisere anmeldelser i andre aviser er en fordel, men ikke et krav. Vi vektlegger teft for å formidle, i tillegg til solid kunnskap om de respektive kulturområdene. Subjekts anmeldere må kunne formidle den komplekse kunsten forståelig og enkelt.

Slik søker du

Vi ser frem til å høre fra deg!

Søkere bes sende en e-post til sjefredaktør Danby Choi med CV, kort motivasjonsbrev og noen skriveprøver/tidligere publiserte artikler.

Søknadsfristen er senest 25. februar, men vi setter pris på å høre fra deg så snart som mulig.

Ønsker du å nå jobbsøkere innen kunst og kultur?

Les mer her

Salgsavdelingen

salg@subjekt.no
02469