Avlyste nattklubb: – Vold og rusmisbruk ikke lenger et problem i Oslo, melder Politiet

Etter at kulturhuset Sentralen tok Politiets råd fatt og avlyste techno-arrangementet Redrum, har Oslo nå blitt en by uten verken vold eller rusmisbruk.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Etter at kulturhuset Sentralen tok Politiets råd fatt og avlyste techno-arrangementet Redrum, har Oslo nå blitt en by uten verken vold eller rusmisbruk.

ØVRE SLOTTSGATE (OSLO): Det tidligere dop- og voldsdistriket er preget av tydelige endringer, i følge vitner fra nabolaget.

– Det er plutselig blitt fredfullt. Prostitusjonen har også forsvunnet, påpeker Henrik Ludvigsen, som er vokst opp i området.

Etter at Politiet frarådet Sentralen fra å huse technoklubb-konseptet «Redrum» er vold og rusmisbruk ikke lenger et problem, heter det i en rapport utarbeidet av Politiet i Oslo i samarbeid med Næringsetaten. Klubben som skulle arrangeres var et samarbeid mellom private arrangører, blant annet med hjelp fra Ultimafestivalen, kjent for å presentere rar musikk.

Vi fraråder også at restauranter fortsetter å holde åpent, sier Politiets kommunikasjonsrådgiver Nina Edvardsen.

Annonse

SUBJEKT TOK turen til Sentralen, hvor musikk dunket og unge menn og kvinner sjanglet opp og ned marmortrappene. Ikke.

Bygget, som i mars ble utpekt til «Årets bygg» av Byggeindustrien, står for kvelden tomt.

– Som du ser så er det ingen her for å lage bråk nå, sier hun og peker.

Midt under intervjuet avbrytes vi av tidligere utøver av blind vold, Lisbeth Rud.

– Drekka, pule, spy og sloss! Ta dop og slå folk i trynet til dunkende techno-bass er oss!

Hun har ikke fått med seg at arrangementet er avlyst, men kan ikke lengre huske hva det vil si å være aggressiv og beruset på alkohol, etter at vi presenterer nyheten for henne.

– Hva?

– Festen er avlyst. Er du ikke lengre inspirert til å banke folk på klubber i amfetaminrus?

– Hvilken klubb? Amf-hva?!

Nina Edvardsen smiler.

Lisbeth Rud har har også fått en ny avhengighet etter at alt dopet sporløst forsvant fra byen, som følger av stengingen.

– Du hakke tilfeldigvis en Pepsi, spør hun.

– Dessverre.

– Det er helt greit, journalisten. Ha en fin kveld, politiet, sier hun før hun hinker gladelig videre langs Øvre Slottsgate.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar