Etikk og estetikk

Subjekt er et kritisk kulturjournalistisk nettidsskrift som blir
utgitt av medieproduksjonsselskapet Perfektum Partisipp AS. 

Aksjeselskapets hovedvirksomhet er utgivelse av Subjekt — herunder
produksjon av journalistikk og salg av markedsføring rettet mot Subjekts
målgruppe. 
Utover dette går Perfektum Partisipp AS’ kommersielle virke ut
på salg avmedieproduksjon, mediekommunikasjon og mediedesign.

Kritisk kulturjournalistikk

Subjekt ble utgitt lenge før Perfektum Partisipp AS ble stiftet, og før magasinet hadde kommersiell virksomhet. På kort tid har Subjekt blitt et definerende nettmedium med mange engasjerte følgere og lesere, og vekket riksdebatter om kulturspørsmål.

Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad.

Vi ønsker ikke å nå flest, men best, og vekker særlig engasjement hos et ungt, kritisk, kultivert og innflytelsesrikt publikum med god smak. Leserne har mangfoldig bakgrunn, men målgruppen er i hovedsak bosatt i storbyene, og i alderen 18-30 år. 

Svaret er Subjekt

Et subjekt er ens «anerkjente jeg». Det engelske ordet «subject» er emnet eller temaet en sak angår. I grammatikken er subjektet den, det eller de som utfører handlinga i ei fullstendig setning. For å finne subjektet i ei setning, spør man hvem eller hva i tillegg til verbalet. En eksempelsetning kan være «Subjekt oppsøker subkulturene.»

«Hvem eller hva oppsøker subkulturene?»

Svaret er Subjekt. I en evig søken etter «det anerkjente jeg» vil vi gjennom kulturjournalistikken finne den, det eller de som utfører handlinga i ei fullstendig setning. Med andre ord ønsker vi heller å presentere fyrstikkene som tenner flammen, enn å skrive om bålet når det allerede brenner. Med research skal Subjekt opplyse, informere, presentere og dokumentere kulturer, subkulturer og fenomener som inspirerer morgensdagens mote, trender og «common sense».

Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord
og opptrer etter Vær Varsom-Plakaten.

Redaktører Marked Redaksjonen Bidragsytere

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2019 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.