Utstillingsåpningene du ikke vil gå glipp av denne uka

Noplace
Noplace
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Få med deg blant annet performance, foto, boklansering og en finissage.

VERNISSAGEGUIDEN: Denne gangen har vi tillatt oss å ha med en finissage – motsetningen til vernissage. Siden vi skal få nytt Nasjonalmuseum i byen, stenger snart Museet for samtidskunst dørene. Innen den tid inviterer de til en rekke arrangementer, som vi mener er verdt å få med seg. Ellers er vi spente på gruppeutstillingen på NoPlace, og til å bla i boka til kunstner Maya Økland, som lanseres på Podium i kveld.

Amelia Beavis-Harrison har åpning med performance. (Foto: Tenthaus Oslo)

«P; is for Press Politics Propaganda» av Amelia Beavis-Harrison på Tenthaus Oslo
(Maridalsveien 3, åpning torsdag fra kl. 19.00 til 21.00)

Kunstner Amelia Beavis-Harrison arbeider med performance-installasjon og video. Utstillingen hennes på Tenthaus samler de sammenhengende trådene av politikk og dagsorden for pressen, med kryssende verk som fokuserer på det kommende valget og utvalgte mediekampanjer.

Norge er rangert som andre i verden for pressefrihet, men hva betyr egentlig denne friheten, når verdensomspennende mediebedrifter er privateid? Hvordan kan vi som forbrukere begynne og dissekere nyhetsmaterialet som er satt opp for oss? Dette er spørsmål Beavis-Harrison stiller i kunsten sin.

Annonse

Utstillingen holder ellers åpent fra 1. – 17. september. Mer info på Facebook HER.

Gruppeutstillingen på NoPlace åpner fredag. (Foto: Sandra Mujinga / NoPlace)

«AMIGA» – gruppeutstilling på NoPlace
(Oslogata 2b, åpning fredag fra kl. 20.00 til 23.00)

NoPlace åpner på fredag gruppeutstilling med kunstnerne Serina Erfjord, Anne Guro Larsmon, Sandra Mujinga, Camilla Skibrek og Ilija Wyller. Tittelen står for ordene “Artificial, Miniscule, Intelligence Guarantees, Admittance.”

Utstillingen holder ellers åpent fra 1. til 17. september. Mer info på Facebook HER.

«Pixel-Collage» Av Thomas Hirschhorn. (Foto: Fotogalleriet)

«Pixel-Collage» Av Thomas Hirschhorn på Fotogalleriet
(Møllergata 34, åpning torsdag fra kl. 19.00 til 21.00)

Utstillingen med Thomas Hirschhorn er en tredje i Fotogalleriets jubileumsprogram, som tar sikte på å reflektere over galleriets egen eksistens ved å kartlegge en konstellasjon av fotografiske bruksområder og presentasjonsformer. Hirschhorns utstilling vil derfor også gå i dialog med Nordic Anthology (#9) av Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen, som også åpner samme dag på galleriet (les mer under)

Utstillingen viser seks nye verk i kunstnerens Pixel-Collage-serie, i kombinasjon med en vitrine. Serien har Hirschhorn utviklet kontinuerlig siden 2015. Gjennom disse aktualiserer han sine krav om å gi form til begreper som likestilling, universalitet, rettferdighet og sannhet.

Utstillingen holder ellers åpent fra 1. september til 22. oktober. Mer info på Facebook HER.

Bobrikova & de Carmen på Fotogalleriet. (Foto: Nordic Anthology)

«Nordic Anthology #09» med Bobrikova & De Carmen på Fotogalleriet
(Møllergata 34, åpning torsdag fra kl. 19.00 til 21.00)

Kunstnerduoen Bobrikova og De Carmen er neste ut i utstillingsserien Nordic Anthology. De presenterer et stedsspesifikk arbeid, og de løfter fram metaforer fra likheter mellom “DIY”-tekniske reparasjoner i gallerirommet og tendenser i moderne politikk. Etter åpningen arrangeres en sommerfest i samarbeid med FFF, Kunstplass 10, Podium, Rom for kunst og arkitektur og Tenthaus.

Utstillingen holder ellers åpent fra 31. august til 10. september. Mer info på Facebook HER.

 ‘

Boklansering med Maya Økland på PODIUM
(Hausmannsgate 34, torsdag fra kl. 18.00 til 21.00)

Maya Økland er en kunstner og kurator, og lanserer nå sin bok “Stranger in Motherland” på Podium. Boken er gitt ut av Teknisk Industri og er en fotobok om opphav og identitet. Økland har samlet fotografier fra fire av sine reiser til morens hjemland, Brasil, utført mellom 1999 og 2013. Gjennom portretter og landskapsbilder skildrer hun møter med slektninger i alle aldre i deres hverdagsomgivelser.

Boka innledes med et dikt av forfatter og musiker Pedro Carmona-Alvarez, og kunsthistoriker Helga Nyman gir i et essay en innføring i Øklands praksis, og kontekstualiserer boken i lys av nyere foto- og portrettradisjoner.

Mer info på Facebook HER.

Museet for samtidskunst stenger snart dørene. (Foto: Nasjonalmuseet)             

Finnisage på Museet for samtidskunst
(Bankplassen 4, fra fredag kl. 18.00)

Kunsten flytter. Det bygges nytt Nasjonalmuseum og nå stenger museet for samtidskunst snart dørene. Derfor er det en historisk mulighet til å nå benytte seg av siste sjanse til å oppleve det. Til og med 3. september arrangeres det performance, dans, installasjoner, omvisninger og konserter i museet. Blant annet gjennom samtale med Dag Alveng, dans av Sulekha Ali Omar og avskjedssermoni med en rekke kunstnere.

Se program og mer info om hva som skjer på Facebook HER.

Karianne Stensland åpner utstillingen “Følge etter katten om natten”. (Foto: RAM galleri)

«Følge etter katten om natten» av Karianne Stensland på RAM galleri
(Thorvald Meyers gate 51, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 21.00)

Utstillingen “Følge etter katten om natten” er en lengsel etter natur, kraft, innsikt, ungdom og samhold. Stensland tematiserer tomrommet som oppstår når ungen flytter hjemmefra,  et savn etter morsrollen, uroen over å eldes, og å famle rundt i en uoversiktlig frihet. I utstillingen på RAM galleri presenterer kunstneren arbeid med video, tegning, sneglehusbilder og skulptur. DJ-kollektivet Too Many Girls spiller på åpningen.

Utstillingen holder ellers åpent fra 1. til 24. september. Mer info på Facebook HER.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar