VERNISSAGEGUIDEN

Ukas beste utstillingsåpninger

Ikke gå glipp av Aurora Passeros monumentale installasjoner, Glen Bjørholts kunstsamling og Sverre Wyllers trettende soloutstilling på Galleri Riis denne uka.

Denne uka kan du både få med deg utstillingsåpninger som viser en rekke godt etablerte, internasjonalt anerkjente kunstnere, som i gruppeutstillingen på Standard — i tillegg til en rekke yngre kunstnere, som bidragsyterne til kunstnergruppen Tarmacs utstilling på Akademirommet. Les mer om åpningene du bør gå på under.

 

Aurora Passero: Limousine, 2018, 200 x 103 cm. (Foto: Galleri Haaken)

«Crystal Set» av Aurora Passero på Galleri Haaken
(Tjuvholmen allé 23, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 20.00)

Aurora Passero er kjent for sine monumentale, tekstile installasjoner i vevd og farget nylon — og i sin andre separatutstilling på Galleri Haaken figurerer en rekke større og mindre vevnader. De bærer alle preg av det taktile arbeidet — at noen har tatt i det. Ved å blande tradisjonelle vevteknikker med skulpturelle og maleriske problemstillinger har Passero skapet et tydelig formspråk som de siste årene har gjort seg sterkt bemerket både nasjonalt og internasjonalt.

Utstillingen holder ellers åpent fra 25. januar til 18. februar. Mer info HER.

Sverre Wyllers utstilling åpner torsdag. (Foto: Galleri Riis)

«Westend» av Sverre Wyller på Galleri Riis
(Arbins gate 7, åpning torsdag fra kl. 18.00 til 20.00)

Sverre Wyller åpner torsdag sin trettende soloutstilling på Galleri Riis. I fjor startet Wyller en serie malerier som skal vises på Westend Krankenhaus i Berlin, som er både et sykehus og en visningsrom. I denne utstillingen viser han noen verk fra denne serien. Maleriene utforsker maleriske problemer og muligheter, samt begrepene dualitet og separasjon.

Utstillingen holder ellers åpent fra 25. januar til 24. februar. Mer info HER.

Gardar Eide Einarsson, «USA First Class, 2013», 2013. Tilhører kunstneren og STANDARD (OSLO), (Foto: Vegard Kleven)

«Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo» på Standard
(Waldemar Thranes gate 86c, åpning fredag fra kl. 19.00 til 21.00)

Årets første utstillingsåpning på Standard er en gruppeutstilling med kunstnerne Jaya Howey, Gardar Eide Einarsson, Matias Faldbakken, Chadwick Rantanen og Josh Smith. Utstillingen holder ellers åpent fra 26. januar til 24. februar. Mer info HER.

Utstillingsåpning på Akademirommet fredag. (Foto: Tarmac)

«Clinic» av Tarmac på Akademirommet
(Wergelandsveien 17, åpning fredag fra kl. 19.00)

Kunstnergruppen Tarmac har sine røtter i masterprogramet på Kunstakademiet i Oslo, og har invitert kolleger til å delta med verker rundt ideen om «treatment» — behandling. Kunstnerne som deltar er Beatrice Persson, Elliott Chaplin, Henrik Olai Kaarstein, Sunniva E Havstein, Ina Porselius, Pernille Meidell, Urd J Pedersen, Thea S Østerberg, heavyblankets.net, Carl Mannov, Beatrice J Alexanian, Kristian Suvatne Augland, Ida Høiklev Ribu, Clara Hausmann, Thyra Dragseth, Ida Pallin, Emilie de Rohan Birkeland, Agatha Wara, Nora Joung, Tarald Wassvik og Ada Nilsen.

Utstillingen holder ellers åpent fra 26. til 30. januar. Mer info HER.

Steinar Haga Kristensen, «Picture Believer and His Work». (Foto: Blomqvist)

«Picture Believer – A Collector’s items» på Blomqvist
(Tordenskiolds gate 5, åpning torsdag fra kl. 19.00)

I sin første utstilling i år viser Blomqvist et utvalg fra samlingen til kunstsamleren Glen Bjørnholt. Denne har en felles tråd som binder den sammen til en utfordrende og dynamisk opplevelse. Mange av verkene er samfunnsaktuelle, og går i dialog med mange av de etiske og eksistensielle utfordringene vi står ovenfor i det 21. århundret.

Blant kunstnerne hvis verk vises er Yngve Holen, Håkon Bleken, Steinar Haga Kristensen, Rose Wylie, Donna Huanca, Allyson Vieira, Lars Morell, Morten Viskum, Henrik Kleppe Worm-Müller, Veronica Brovall, Jenny Källmann og Casper Forsberg.

Utstillingen holder ellers åpent fra 26. januar til 18. februar. Mer info HER.