VERNISSAGEGUIDEN

Ukas beste utstillingsåpninger

Akershus Kunstsenter
Akershus Kunstsenter
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Munch stilles ut side om side med Gauguin, Akershus Kunstsenter åpner to separatutstillinger og HAiKw/ viser og selger hettegensere som ulike kunstnere har fått gjøre hva enn de vil med.

Denne uka anbefaler vi tre utstillingsåpninger, samt et par andre arrangementer som ikke helt er vernissager, men som vi er sikre på at alle vernissagegåere vil være interessert i. I tillegg til hettegensersalg på HAiKw/ kan du nemlig kjøpe kunstbøker til en billig penge denne helga, på galleriet Standard.

Munch og Gauguin stilles ut side om side. (Foto: Munchmuseet)

«Med lukkede øyne» – Gauguin og Munch på Munchmuseet
(Tøyengata 53, åpning torsdag fra kl. 20.00 til 23.00)

Munchmuseets utstillingsserie med Munch + en annen kunstner fortsetter, og denne gangen er det Gauguin som stilles ut side om side med Edvard Munchs verker. Gauguin skal ha sagt at han lukket øynene for å se, mens Munch uttalte: «Jeg maler ikke det jeg ser, men det jeg så». I denne utstillingen skal publikum bli kjent med Gauguin og Munchs grafikk, og få muligheten til å oppdage nye aspekter ved begge disse kunstnerne. Følg med på Subjekt for anmeldelse av utstillingen.

Utstillingen står fram til 24. april. Mer info HER.

Annonse
Akershus Kunstsenter åpner to separatutstillinger torsdag. (Foto: Akershus Kunstsenter)

Ayatgali Tuleubek / Richard Alexandersson på Akerhus Kunstsenter
(Storgata 4, Lillestrøm, åpning torsdag fra kl. 19.00 til 22.00)

Akershus Kunstsenter presenterer to nye separatutstillinger denne torsdagen, med Ayatgali Tuleubek og Richard Alexandersson. Begge kunstnerne navigerer i mentale og virtuelle landskap, men der Tuleubeks utstilling, «Here be Dragons» spinner rundt et konkret fysisk landskap, befinner Alexandersson seg i en mer abstrahert og virtuell verden.

De benytter begge flerkanals videoinstallasjoner og digitale verktøy for å bygge opp historier, slik at betrakteren på den måten kan bevege seg inn og ut av narrativene.

Utstillingen står fram til 25. mars. Mer info HER.

«Ding Dong» presenteres både på UKS og Kunstnernes Hus. (Foto: Unge Kunstneres Samfund)

«Ding Dong» av Nora Joung på UKS og Kunstnernes Hus
(St. Olavs gate 3, åpning fredag fra kl. 19.00 til 22.00)

På fredag åpner Nora Joungs soloutstilling som finner sted både på UKS (Unge Kunstneres Samfund) og Kunstnernes Hus. Joung er en kunstner, kritiker og sporadisk performer hvis praksis speiler de subtilt prosaiske, populærkulturelle kreftene som siver inn i selv de mest intime delene av språkføringen og uttrykksformene våre. I sin nye produksjon dveler hun terskelen mellom det skjermede privatlivet i (norske) husholdninger og det som er på utsiden — antydet i utstillingstittelens rungende dørklokke. Åpningen starter på UKS kl. 19.00 og det vil holdes en perfomance kl. 19.30.

Utstillingen står fram til 28. mars. Mer info HER.

Kunstnerlagde gensere vises og selges i Oslo denne uka. (Foto: HAiKw/)

Artist Edition Hoodies på HAiKw/SHOP
(Salgshallen, Storgata, åpning torsdag kl. 13.00)

For ett år siden kuraterte kunstnerne Charlie Roberts, Ann Cathrin November Høibo og Linn Pedersen en utstilling i Kristiansand Kunsthall, hvor de inviterte en rekke kunstnere til å gjøre hva enn de ville med en standart Fruit of the Loom-hoodie i størrelse XXL. Torsdag til søndag denne uka vil et utvalg av disse vises og selges på i HaiKw/ sin butikk i Salgshallen i Storgata.

De deltakende kunstnerne er Marianne Hurum, Aurora Passero & Robin Danielsson, Sverre Gullesen, Agatha Wara, Tove Sivertsen, Ann Cathrin November Høibo, Jim Særnblom, Erik Pirolt, Ole Martin Lund Bø, Linn Pedersen, Jaya Helena, Ingvild Helle, Rumi Bauman, Audar Kantun, Lasse Årikstad, Anders Smebye, Ruben Steinum, Jan Freuchen og Jessica Brouder.

Mer info HER.

Boksalg! (Foto: Standard)

Boksalg på Standard
(Waldemar Thranes gate 86c)

Torsdag, fredag og lørdag denne uka holder galleriet Standard boksalg, hvor de selger bøker og magasiner til en billig penge. Standard byr ikke på mer info enn som så, men vi tar sjansen på at det er mulig å gjøre noen kupp. Se arrangementet HER.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar