Kjøper opp klubbforum

Subjekt overtar Norwegian Clubbers

Jan Khür
Jan Khür
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Subjekts utgiver, Perfektum Partisipp, går inn på eiersiden for et av de eldste klubbforumene i Norge. Nå skal det redigeres.

«Vi har gleden av å informere om en ny fremtid for Norwegian Clubbers.» Det melder klubbforumet Norwegian Clubbers, som i nesten elleve år har formidlet elektronisk musikk og klubbarrangementer i Oslo. Dermed er forumet både størst og eldst for promotering av – og diskusjon om – den elektroniske klubbmusikkscenen i Norge.

Subjekts utgiver, Perfektum Partisipp AS, går inn på eiersiden. Vår egne redaktør, Danby Choi, får rollen som ansvarlig redaktør.

Subjekt-redaktør Danby Choi. (Foto: Abdellah Ihadian/Red Bull Music)

– En ære

Norwegian Clubbers er organisert gjennom et domene, en Facebook-side og en Facebook-gruppe med over 6000 medlemmer og følgere totalt, med en nesten elleve år lang historie.

– Det er en stor ære og en glede å kunne ta over, sier han, og fortsetter:

Annonse

– Norwegian Clubbers har jo, siden Facebook, vært det eneste større, norske forumet for norske klubb-entusiaster, særlig i hovedstaden. Som en av mange ambassadører for nettopp klubbing i Oslo, har jeg fulgt engasjert med på siden, sier Choi.

Til nå har Facebook-siden Norwegian Clubbers vært drevet av over 30 bidragsytere, i hovedsak klubbeiere, arrangører og promotører fra utelivet.

– Jeg tror forumet trenger en litt mer nøysom redigering for å leve ut sitt fulle potensiale. Vi skal fortsette å drive siden for å guide klubberne i den beste retningen, og for å utvikle klubbkulturen, sier Choi.

I en periode fremover vil siden driftes med samme struktur som før, men fra høsten vil Subjekt innføre en noe strengere redigering, med kvalitative kriterier og redaksjonelle vurderinger.

– Vi vil gå litt vekk fra dagens struktur, hvor klubbene selv promoterer seg selv, sier Choi.

– Hvorfor det?

– Jeg tror det vil fungere bedre for både lesere og for klubbene, at arrangementene som løftes opp og frem her får en redaksjonell troverdighet. Hittil har forumet vært drevet av promotørene, og Norwegian Clubbers hadde ikke vært noe uten dem. Det gir jeg all ære til dem for, særlig Gry Faia som har drevet siden den siste tiden. Men nå er jobben min å løfte det ytterligere, og jeg skal gjøre mitt beste.

– Hvordan da?

– Subjekts musikkredaksjon vil blant annet plukke ut ukentlig utvalgte arrangementer, og fremme disse. Vi skal også bli mer aktive på innholdsproduksjon om både norsk og internasjonal elektronisk musikk, og gi leserne kvalitetsjournalistikk om dette. Det skal bidra til å utvikle utelivet, samtidig som følgerne får det de har meldt seg opp for: Et åpent forum for dialog og mulighet til å bidra. Da må det skje i god dialog med sidens og gruppens følgere og medlemmer, sier Choi.

Kim Christoffersen driver Serum, som tidligere eide Norwegian Clubbers. (Foto: Privat)

– Trenger nye hoder

Norwegian Clubbers ble startet av Kim Christoffersen allerede i 2007, og har blitt drevet av Serum siden. Han takker også alle bidragsytere, promotører og Gry Faia den siste tiden.

– Intensjonen har alltid vært å spre informasjon om fester, klubber og norske artister innen elektronisk musikk og kultur, og å utvikle klubbkulturen med alt fra promo til debatter som involverer samfunnet, sier Christoffersen.

Flere av de som den gang drev Norwegian Clubbers jobber nå i utelivet, eller med helt andre ting. Enda før det, drev de samme hodene forumet «PLURboardet» – et forum hvor erfarne og uerfarne musikkprodusenter delte tips, erfaringer og diskusjoner.

– Norwegian Clubbers har hele tiden handlet om å gjøre klubbkulturen mer åpen, og forstått av flere.

De siste årene har Norwegian Clubbers for det meste vært et verktøy hvor utelivsaktørene har fått promotert sine egne arrangementer.

– Jeg tror Norwegian Clubbers kan utvikle seg med nye hoder. For å videreutvikle konseptet, gir vi nå roret til Subjekt og Danby Choi. Vi ønsker å la de føre sidene over i et mer redaksjonelt innholdsrikt konsept, for å utvikle den elektroniske musikkulturen i Norge.

Etter snart elleve år med styringa, ønsker han å bevege det videre:

– Vi ser frem til nytt og spennende innhold!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar