Jan Khür
Kjøper opp klubbforum

Subjekt overtar Norwegian Clubbers

Subjekts utgiver, Perfektum Partisipp, går inn på eiersiden for et av de eldste klubbforumene i Norge. Nå skal det redigeres.

«Vi har gleden av å informere om en ny fremtid for Norwegian Clubbers.» Det melder klubbforumet Norwegian Clubbers, som i nesten elleve år har formidlet elektronisk musikk og klubbarrangementer i Oslo. Dermed er forumet både størst og eldst for promotering av – og diskusjon om – den elektroniske klubbmusikkscenen i Norge.

Subjekts utgiver, Perfektum Partisipp AS, går inn på eiersiden. Vår egne redaktør, Danby Choi, får rollen som ansvarlig redaktør.

Subjekt-redaktør Danby Choi. (Foto: Abdellah Ihadian/Red Bull Music)

– En ære

Norwegian Clubbers er organisert gjennom et domene, en Facebook-side og en Facebook-gruppe med over 6000 medlemmer og følgere totalt, med en nesten elleve år lang historie.

– Det er en stor ære og en glede å kunne ta over, sier han, og fortsetter:

– Norwegian Clubbers har jo, siden Facebook, vært det eneste større, norske forumet for norske klubb-entusiaster, særlig i hovedstaden. Som en av mange ambassadører for nettopp klubbing i Oslo, har jeg fulgt engasjert med på siden, sier Choi.

Til nå har Facebook-siden Norwegian Clubbers vært drevet av over 30 bidragsytere, i hovedsak klubbeiere, arrangører og promotører fra utelivet.

– Jeg tror forumet trenger en litt mer nøysom redigering for å leve ut sitt fulle potensiale. Vi skal fortsette å drive siden for å guide klubberne i den beste retningen, og for å utvikle klubbkulturen, sier Choi.

I en periode fremover vil siden driftes med samme struktur som før, men fra høsten vil Subjekt innføre en noe strengere redigering, med kvalitative kriterier og redaksjonelle vurderinger.

– Vi vil gå litt vekk fra dagens struktur, hvor klubbene selv promoterer seg selv, sier Choi.

– Hvorfor det?

– Jeg tror det vil fungere bedre for både lesere og for klubbene, at arrangementene som løftes opp og frem her får en redaksjonell troverdighet. Hittil har forumet vært drevet av promotørene, og Norwegian Clubbers hadde ikke vært noe uten dem. Det gir jeg all ære til dem for, særlig Gry Faia som har drevet siden den siste tiden. Men nå er jobben min å løfte det ytterligere, og jeg skal gjøre mitt beste.

– Hvordan da?

– Subjekts musikkredaksjon vil blant annet plukke ut ukentlig utvalgte arrangementer, og fremme disse. Vi skal også bli mer aktive på innholdsproduksjon om både norsk og internasjonal elektronisk musikk, og gi leserne kvalitetsjournalistikk om dette. Det skal bidra til å utvikle utelivet, samtidig som følgerne får det de har meldt seg opp for: Et åpent forum for dialog og mulighet til å bidra. Da må det skje i god dialog med sidens og gruppens følgere og medlemmer, sier Choi.

Kim Christoffersen driver Serum, som tidligere eide Norwegian Clubbers. (Foto: Privat)

– Trenger nye hoder

Norwegian Clubbers ble startet av Kim Christoffersen allerede i 2007, og har blitt drevet av Serum siden. Han takker også alle bidragsytere, promotører og Gry Faia den siste tiden.

– Intensjonen har alltid vært å spre informasjon om fester, klubber og norske artister innen elektronisk musikk og kultur, og å utvikle klubbkulturen med alt fra promo til debatter som involverer samfunnet, sier Christoffersen.

Flere av de som den gang drev Norwegian Clubbers jobber nå i utelivet, eller med helt andre ting. Enda før det, drev de samme hodene forumet «PLURboardet» – et forum hvor erfarne og uerfarne musikkprodusenter delte tips, erfaringer og diskusjoner.

– Norwegian Clubbers har hele tiden handlet om å gjøre klubbkulturen mer åpen, og forstått av flere.

De siste årene har Norwegian Clubbers for det meste vært et verktøy hvor utelivsaktørene har fått promotert sine egne arrangementer.

– Jeg tror Norwegian Clubbers kan utvikle seg med nye hoder. For å videreutvikle konseptet, gir vi nå roret til Subjekt og Danby Choi. Vi ønsker å la de føre sidene over i et mer redaksjonelt innholdsrikt konsept, for å utvikle den elektroniske musikkulturen i Norge.

Etter snart elleve år med styringa, ønsker han å bevege det videre:

– Vi ser frem til nytt og spennende innhold!