Subjekt sommerfest 2018

Sommerfesten du ikke vil gå glipp av

Even Brekke
Even Brekke
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Reklame: Subjekt og Red Bull Music inviterer til fire timers fjordcruise med Bjørn Torske, Charlotte Bendiks og Uteklubb.

Etter en heidundranes suksess forrige sommer, er vi glade for å kunne invitere til en ny runde med Subjekt Sommerfest på kulturbåten M/S Bjørvika.

Ferden går ut i Oslofjorden – og inn i solnedgangen – med kanskje den største legenden innen norsk, kosmisk disco på anlegget: Bjørn Torske! Samme dag slipper han jaggu album også.

Mer informasjon på Facebook her.

Det fire timer lange cruiset rekker mer, og vi har huket inn Charlotte Bendiks fra Berlin (som gjør kometkarriere og spiller på Dekmantel i sommer!) – og til å varme opp: Open air-entusiastene Uteklubb DJs.

Annonse

Oppmøte: Akershusstranda 23 (Vippetangen).

18 års aldersgrense.

Dørene åpner kl. 16.00, båtens avgang er kl. 17.00 og tilbakekomst kl. 21.00. Bar og servering om bord.

Plakat for årets sommerfest.

Billetter

· Early birds-billetter: 200,- (UTSOLGT!)
· Ordinær billett: 300,-

Betaling via Vipps til 23733.

Velg din billettype og antall. Begrenset antall billetter. Merk betalingen med navn(ene) som billetten(e) skal gjelde.

I fjor ble arrangementet utsolgt i god tid i forveien. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder.

Bjørn Torske

Norge har historisk sett aldri vært noen stormakt hva dansemusikk og klubbkultur angår, så ingen hadde kunnet forutse den lille musikalske revolusjonen som fant sted her på berget på 90-tallet. Men i Tromsø vokste det nærmest over natten fram svært fruktbare elektronikamiljøer, hvor Bjørn Torske hadde en veldig sentral rolle, om ikke hovedrollen.

I dag er «Norwegian space disco» en elektronika-sjanger som tar verden med storm, og Bjørn Torske dermed et navn som gjør det ganske mye fetere å være norsk. Fascinasjonen for norsk elektronika er vel dokumentert i den britiske dokumentaren «Northern Disco Lights» (2017), hvor Torskefar utgjør en sentral rolle, her også, så klart.

Samme dag som Subjekt Sommerfest slipper han sitt meget etterlengtede soloalbum, «Byen» (hans første soloalbum på åtte år!), og vi kan jo mildt sagt si at vi er stolte for å ha klart å huke tak Bjørn Torske denne dagen!

Charlotte Bendiks

Hun har levert et vilt Boiler Room-sett, spilte på Øyafestivalen i 2016 og entrer scenen på Dekmantel i år (!)

God grunn til å hente hjem Charlotte Bendiks, tenkte vi, fra basen i Berlin. Så hun ikke glemmer hvor hun kommer fra mens hun får all anerkjennelsen hun fortjener i technohovedstaden.

Uteklubb

De like skjorteløse som hissige open air-entusiastene i klubbkonseptet Uteklubb har tettet hull i norsk klubbing. Med hemmelige fester og fem kompromissløse selektører byr de på å jekke det ned fra skogens 140 slag i minuttet til Oslofjordens idylliske puls denne fredagen. Forvent ikke annet mer enn det uventede!

Mer informasjon på Facebook her.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar