Subjekts Øyanatt 2018

Årets feteste Øyanatt-program finner sted i Astrup Fearnley Museets tidligere utstillingslokaler

Lauren Clifford
Lauren Clifford
Bladee, Jimothy Lacoste, Anja Schneider og Paranoid London er bare noen av navnene som spiller på Subjekts egne Øyanetter i år. Nå er det under 50 early birds-billetter igjen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Bladee, Jimothy Lacoste, Anja Schneider og Paranoid London er bare noen av navnene som spiller på Subjekts egne Øyanetter i år. Nå er det under 50 early birds-billetter igjen.

I år samarbeider Øyafestivalen og Subjekt om å presentere årets aller feteste Øyanatt-program. Vi har tatt over Astrup Fearnley Museets tidligere utstillingslokaler, og booket noen av de råeste navnene innen rap og elektronisk klubbmusikk til programmet.

10. og 11. august inviteres du til to festivalnetter på flere tusen kvadratmeters dansegulv på Gamle Museet, og arrangementet blir dermed også det største offisielle Øyanatt-programmet. Dette er artistene du ikke vil gå glipp av:

Anja Schneider headliner Subjekts Øyanatt fredag 10. august på Gamle Museet. Billetter her. (Foto: Patrice Brylla.)

Anja Schneider (DE), Paranoid London (UK), Dinky (DE), Transilvanian Galaxi (NO)

Fredag 10. august, Gamle Museet, ID: 20.

Fredag 10. august blir det helelektronisk med noen av de råeste navnene innenfor elektronisk klubbmusikk. Headliner for kvelden er tyske Anja Schneider.

Annonse

Anja Schneider har opparbeidet seg et rykte som en slags musikalsk evighetsmaskin, med utallige jern i ilden som både produsent, DJ, radiopersonlighet og sjef for plateselskap. I 2018 står hun som en av de mest vitale personlighetene i elektronisk musikk, aktuell med både det nyetablerte plateselskapet Sous Music, tidligere sjef og grunnlegger av Mobilee og et nytt album. Hun har gjort seg bemerket gjennom både sin egen musikk og rollen som tastemaker og talentspeider via sine major radioprogrammer på noen av Berlins største radiostasjoner og plateselskaper. Hennes siste album, «SoMe» (2017), har blitt rost opp i skyene som en mesterlig blanding av undergrunnshouse og techno.

Kjøp billetter her.

Bladee headliner Subjekts Øyanatt 11. august på Gamle Museet. Billetter her. (Foto: Hannah Diamond).

Bladee (SE), Jimothy Lacoste (UK), Moggger (NO), DGU (NO), m. fl.

Lørdag 11. august, Gamle Museet, ID: 20.

Lørdag 11. august inviterer vi til rap-klubbkveld med noen av våre favoritter fra denne scenen de siste årene. Både Jimothy Lacoste og Bladee ble nylig utpekt av Mixmag som rappere å følge med på. De to har gitt ut låter som henholdsvis plasserer seg som nummer en og nummer 15 i årets hittil beste låter, i følge det internasjonale musikkmagasinet.

Bladee har vært et stjerneskudd i den nye bølgen av hypermoderne urbane musikk med en dedikert fanbase i både mote- og musikkverden siden 2014, da han først kom til prominens med sin futuristiske og emosjonelle tolkning av rapmusikk sammen med makkeren Yung Lean. Bladees lydbilde har vært i konstant utvikling siden, bygget på forskrudd, men nyansert autotune – over mørke, men himmelske beats, med dødelige melodier over tykk bass og nedbrutte rytmer. På soloalbumet «Eversince» (2016) og albumet «D&G» (2017) med gruppa Drain Gang har han gitt ut en mengde uforutsigbare og vanedannende låter der både pop, ballader og sjangerblanding skaper en ny og grenseløs visjon for internettbasert undergrunnsmusikk. I år er han aktuell med det nye albumet «Red Light» (2018), hvor singelen «Obedient» (2018) plasserer seg på 15. plass i Mixmags liste over årets beste låter hittil i år.

Kjøp billetter her.

Plakat for Subjekts Øyanatt 2018. Meld deg som skal/interessert i Facebook-arrangementer her.

Begrenset antall early birds-billetter tilgjengelig tom. 15. juli

Huk tak i billetten din før det er for sent! Billetter er i salg her, via Ticketmaster.

Frem til og med 15. juli kan du få tak i rabatterte early birds-billetter, som gir 100 kroner avslag på de ordinære billettene, hvis du ikke har Øyapass fra før av.

Billettprisstruktur:
Early Birds (tom. 15. juli): 150,- + bill.-avg.
m/Øyapass: 200,- + bill.-avg.
u/Øyapass: 250,- + bill.avg.

Om Øyanatt

Øyanatt er konserter og klubbkonsepter rundt omkring i Oslo sentrum etter at Tøyenparken stenger 23.00. Dette er altså en glimrende mulighet til å ta med seg den gode festivalstemninga inn i byen etterpå. Festivalens nattprogram arrangeres i samarbeid med de beste arrangørene og klubbene i Oslo.

Grunnet varierende forutsetninger og behovet for at arrangørene skal få disse konsertene/klubbkonseptene til å gå rundt på egenhånd, gjør det ikke mulig å inkludere Øyanatt i festivalpasset. Gyldig Øya-billett til den aktuelle dagen (eventuelt ukespass) gir rabatt på Øyanatt-arrangement.

Aldersgrense er 20 år begge kveldene. Gamle Museets adresse er Dronningens gate 4 i Oslo.

Meld deg som skal/interessert i Facebook-arrangementet her!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar