Grei debut

Har noe for seg, men kanskje først og fremst et uforløst potensial

Lars Fredrik Nilssen
Lars Fredrik Nilssen
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Guttekollektivet Skovveien er virkelig i sitt ess når de lager lett poprock med fengende vokalmelodier. Nå er de ute med en slags konsept-EP om å flytte til Oslo, men ikke uten å gå seg vill.

★ ★ ★ ☆ ☆ ☆

I dag kom debut-EP-en «Et guttehjem» fra guttebandet og guttekollektivet Skovveien. Internt nok, er bandet oppkalt etter adressen de bodde i, i Oslo.

Som lyttere oppfordres vi introduksjonsvis til å «bli med Skov på tur», der EP-ens fem låter tar oss med fra Skovveien og til utestedet Blå, og trikken som siste vei hjem.

Det er ambisiøs historiefortelling, og bandet viser potensiale for å bli gode låtsnekkere. Det er det ingen tvil om at de kommer til å bli, men akkurat nå mangler de det siste preget som løfter dem opp dit de ønsker å befinne seg musikalsk.

Annonse

Tekstene sirkler rundt det samme utgangspunktet, nemlig å være ung mann i starten av 20-årene som har flyttet til Oslo.

Alt dette gjør «Et guttehjem» til en form for konsept-EP, der første låta, «Skov», virker noe som en prolog for resten av reisen. (På samme måte som tittelsporet på «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band»).

Går seg vill

Skovveien er virkelig i sitt ess når de lager lett poprock med fengende vokalmelodier, og «Magadrag» er et høydepunkt. Det er litt rart at ikke den ble utgitt som singel, fremfor den mer seige «Blå» – en litt tyngre og mer utilgjengelig låt – som ikke helt lar seg kombinere med den lette og fengende poprocken de ellers spiller. Her går bandet seg vill.

Miksen senker låtene fra det de kunne vært. Det låter litt livløst og slapt, og selv om det er helt vanlig å ta opp instrumentene hver for seg, er det ikke så ålreit når det også høres slik ut.

Dette står likevel ikke i veien for inntrykket av at Skovveien kan være et karismatisk og godt liveband. Det er altså noe her, men kanskje aller mest, et uforløst potensial.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar