Kunsthall 3.14
Vernissageguiden

Best i Bergen akkurat nå

Vernissageguiden er tilbake med de beste utstillingene i Bergen akkurat nå.

Oslo? Se hit.

Noen er heldigere enn andre. Forrige uke vant en sveitsisk bonde en konkurranse som tillot ham å henge opp et lite Pablo Picasso-mesterverk i sin egen låve en hel dag. Konkurransen ble arrangert av Basel Foundation Beyeler, som for øyeblikket er vert for en stor Picasso-utstilling i Sveits.

Man deltok i konkurransen ved å argumentere for hvorfor man fortjente å vinne, for så å legge det ut på sosiale medier med hashtaggen #myprivatepicasso. I følge juryen var de særlig opptatt av å nå «sjeldne museumsbesøkere», og bonden Hanspeter Benz ble derav den heldige vinneren.

For anledningen ble det holdt en egen avduking av maleriet, «Buste de Femme au Chapeau (Dora)» (1939), hvor Picassos eget barnebarn, Diane Widmaier-Picasso, var til stede.

Vi er heldige når vi kan omgås kunsten. Det gjelder også i Bergen, som byr på nok en god kunstuke. Dette er de beste på kunstfronten akkurat nå.

(Foto: After School Special/Landmark Bergen.)

«As long as it takes» av After School Special på Landmark Bergen

Åpning torsdag 25. april klokken 20.00 i Rasmus Meyers Allé 5.

Igjen er det duket for After School Special på Landmark Bergen med «As long as it takes», kuratert av Hedda Grevle Ottesen og Ida Høiklev Ribu. Med målet om å samle artister fra ulike multidisiplinære bakgrunner, har de denne gangen samlet syv kunstnerene henholdvis fra Bergen, Stockholm og Oslo. Dette innebærer navn som Nan Embäck, Eirik Slyngstad, Carmen Villain, Eugene Sundelius von Rosen og Ray Hegelbach. I tillegg skal de huse dansekompaniet Carte Blanche med åpen prøve og utdrag fra prosessen av forestillingen «Echo Flux», som har sin urpremiere den 23. mai. Inn i nattetimene skal Dj johanistyle aka Johanne Øra Danielsen være dj.

Les mer her.

(Foto: Kunsthall 3.14.)

Trippelutstilling på Kunsthall 3.14

Åpning fredag 26. april klokken 18.00 i Vågsallmenningen 12.

Militær spenningen i Asia har i det siste blitt presentert som den største trusselen mot verdensfreden av en rekke statsledere. Vesten har i mange tiår hatt et nært fokus på konfliktene i Midt-Østen, som ofte blir betraktet som den største trusselen mot verdensfred.

Vestens blikk på Asia er bakteppet for de tre nye utstillingene på Kunsthall 3.14, med Sea Hyun Lee, Sharham Entekhabi og Laurie Lax. Gjennom kunsten utforsker kunstnerene nye perspektiver knyttet til problemstillinger som følge av amerikanske geopolitiske saker, sett fra deres respektive land: Korea og Iran.

Les mer her.

(Foto: Entrée og Trykkeriet.)

«Skogsaken» av Toril Johannessen på Entrée og Trykkeriet

Åpning fredag 26. april klokken 18.00 i Markveien 4B.

På fredag åpner det en todelt utstilling på Entrée og Trykkeriet med kunstneren Toril Johannessen. I prosjektet «Skogsaken» kombinerer Johannessen skogens historie og nye bildeteknologier. Ved å undersøke naturrepresentasjon gjennom teknologi ser hun på hvordan vårt forhold til natur og teknologi påvirker hverandre, og hvordan natur blir formet og mediert i vår digitale verden.

Les mer her.

(Foto: Slim Kerk/Blokk.)

Konsert-performance med Slim Kerk på Blokk

Visning lørdag 27. april klokken 12.00 i Lille Markveien 15.

I forbindelse med kunstfestivalen B-open som finner sted i helgen, opptrer performancekunstneren Hans Christian van Nijkerk med sitt enmanns elektronikaband, Slim Kerk, i prosjektrommet på Blokk. Alt han lager komponeres spontant på stedet, hvor han eksperimenterer med stemme, tekst, looping, støy og melodier fra synther.

Les mer her.

(Foto: Tove Lise Mossestad.)

B-open kunstfestival 2019

Åpner lørdag 27. april klokken 12.00 i Bergen og omegn.

På lørdag og søndag denne helgen åpner profesjonelle kunstnere i Bergen og omegn dørene inn til atelierene sine. I år kan Bergens innbyggere besøke over 125 kunstnere der de arbeider, og få innsikt i hvor og hvordan kunsten skapes.

Gå heller ikke glipp av åpningsfesten som sparker det hele i gang. Klokken 19.00 på fredag 26. april blir det mat, drikke, musikk og performance på Hordaland Kunstsenter, samt en liten gave til de hundre første som kommer!

Les mer her.