Filmen «Parsi» av Eduardo Williams portretterer det skeive miljøet i Bissau, hovedstaden i Guinea-Bissau. (Foto: Landmark Bergen.)
Vernissageguiden

Det beste på kunstfronten i Bergen denne uken

Lite slår følelsen av å trekke inn i tørre kunstlokaler på en regnværsdag. Her er ukens beste utstillingsåpninger.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av sommerens beste utstillingsåpninger.

Det kan bli litt mye snakk om dette Bergensregnet, men som din ukentlige kunstguide og værkanal, ser det ut til at denne ukens regnvarsel er nok en grunn til å komme seg inn i tørre kunstlokaler. Vernissageguiden viser deg hvor.

Kraft åpner dørene for en ny sesong med utstillinger i fleng, men i tillegg til gallerikunst, er det også film og musikk å oppleve denne uken. Dette med visningen av Eduardo Williams’ film «Parsi» på Landmark og et spesiallaget audiovisuelt innslag på Joy Forum for å innvie semesterstarten til Kunstkolen i Bergen.

Filmen «Parsi» av Eduardo Williams portretterer det skeive miljøet i Bissau, hovedstaden i Guinea-Bissau. (Foto: Landmark Bergen.)

Eduardo Williams på Landmark

Visning og samtale torsdag 22. august klokken 20.00-23.00 i Rasmus Meyers Allé 5.

Den argentinske filmskaperen Eduardo Williams kommer til Landmark i Bergen Kunsthall med sin prisbelønte film «Parsi». Kvelden består av en samtale med Williams sammen med visningen av filmen, der vi får være med på en reise gjennom det skeive miljøet i Bissau, hovedstaden i Guinea-Bissau. Handlingen er filmet gjennom et 360-graders kamera, enten på rulleskøyter, skateborad eller gående. Det hele drives frem av et lydspor som baserer seg på den rytmiske formen av poesi, med opplesning av diktet til Mariano Blatt, «No es». Lydsporet og kameraføringen jobber dermed simultant og underbygger en slags evigvarende bevegelse.

Les mer her.

Kari Aasens installasjon «Tidenes berøring» viser til naturens sykliske rytme. (Foto: Øystein Klakegg.)

Trippelutstilling på KRAFT

Åpning fredag 23. august klokken 18.00 i Vågsallmenningen 12. 

Det er sesongåpning for Kraft denne uken, og dette innvies med følgende tre utstillinger.

Utstillingen «Valores» tar for seg verdi som tema og som viser verker av Kiyoshi Yamamoto i samarbeid med den islandske kunstnergruppen The Icelandic Love Corporation. I utstillingen fokuserer de på felles arbeidsfelt og metoder som tekstil, performance, glass og trykk.

Den stedsspesifike installasjonen «Tidens berøring» av Kari Aasen henviser til naturens sykliske rytme. Dette viser hun gjennom gjentakelse og repetisjon i sine keramiske objekter, hvor hun skaper en atmosfære som henspeiler både til det rommet de befinner seg i, men også til en mer universell oppfattelse av verdiene mennesker forvalter gjennom naturen.

I prosjektrommet finner vi smykkeutstillingen «Ugly Beautiful ⋅ Beautiful Ugly», som utforsker forestillinger om det vakre og det stygge. Utstillingen er en del av prosjektet «Extranalities», og gruppen bak prosjektet består til denne utstillingen av Herman Hermsen (NL), Tim Carson (GB), Peter Vermandere (BE), Sofie Bjørkman (SE), Denise J. Reytan (GE) og Felieke van der Leest (NO/NL).

Les mer her.

På Joy Forum blir det et sammensurium av støy og improvisasjon når den audio-visuelle oppvisningen «You’re not my eater» presenteres. (Foto: Joy Forum.)

XXX Mensa på Joy Forum

Torsdag 22. august klokken 19.00 i Möllendalsveien 61.

«You’re not my eater» er en audiovisuell oppvisning satt sammen av Andreas Pilskog, Renate Syntes Handal og Jonas Bøe Laastad. Settet er laget spesielt for Joy Forum hvor et sammensurium av støy, improvisasjon og gjenkjennbare sangelementer er å forvente.

Les mer her.