Trykkeriet inviterer til soloutstilling med Tag Andersson. (Foto: Trykkeriet.)
Vernissageguiden

De beste kunstopplevelsene i Bergen denne uken

Vernissageguiden gir deg ukens beste utstillingsåpninger.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillingsåpninger.

Sammen med høstmørket, trekker vi oss inn i varmen til nok en god kunstuke i Bergen.

Denne gangen har vi tre utstillingsåpninger å glede oss til: Vestlandsutstillingen, som vises i kunstgarasjen, Norske kunsthåndverkeres årsutstilling på Kode og grafikkunst på Trykkeriet.

På torsdag åpner Vestlandsutstillingen 2019 «Vi er stedene» på Kunstgarasjen i Bergen. (Foto: Vestlandsutstillingen.)

Vestlandets steder

Vestlandsutstillingen åpner torsdag den 10. oktober klokken 19.00 i Møllendalsveien 15.

Vestlandsutstillingen 2019 «Vi er stedene» åpner denne torsdagen på Kunstgarasjen i Bergen. Utstilling består av kunstverk laget av 35 kunstnere som på ulike vis er tilknyttet Vestlandet. Dette presenteres som en gruppeutstilling, i tillegg til stedsspesifikke verk til hvert utstillingssted, samt en publikasjon som både stiller ut kunstverk og inneholder en lengre tekst om Vestlandet slik vi kjenner det i dag.

Les mer her.

Fredag åpner Norske kunsthåndverkeres årsutstilling. (Foto: Norske kunsthåndverkeres årsutstilling.)

En hyllest til norsk samtidskunsthåndverk

Norske kunsthåndverkeres årsutstilling åpner fredag 11. oktober klokken 19.00 i Rasmus Meyers allé 9.

Norske kunsthåndverkeres årsutstilling ble første gang vist i 1975 og er den største årlige mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk. Årsutstillingen har som mål å ta pulsen på dagens materialbaserte kunst. Utvalget plukkes av NKs nasjonale jury. Denne består av tre kunsthåndverkere oppnevnt av Norske kunsthåndverkeres landsmøte, samt en faglig representant fra Kode som bestemmer hvilke verk som skal utgjøre Årsutstillingen.

Les mer her.

Trykkeriet inviterer til soloutstilling med Tag Andersson. (Foto: Trykkeriet.)

Grafikkunst

Tag Andersson på Trykkeriet åpner lørdag 12. oktober klokken 20.00 i Fjøsangerveien 70a.

Trykkeriet inviterer til soloutstilling med nye arbeider av Tag Andersson. Navnet er pseudonymet til den bergensbaserte kanadiske kunstneren som jobber med grafikk. Hans arbeid beskrives som et fritt vokabular av geometriske og irregulære former i grafiske komposisjoner. Hans grafiske uttrykk har nærmest en skulpturell tilnærming med sine overlappende elementer som virker avhengige av hverandre i form av at det ene elementet bestemmer plasseringen av det neste.

Les mer her.