Natasja Askelund sitt verk, «It will be blue», fra 2018 vises i Vestlandsutstillingen 2019. (Foto: Vestlandsutstillingen.)
Vernissageguiden

Dette skjer på kunstfronten i Bergen denne uken

Vernissageguiden lover både visuelle og auditive gleder denne uken.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukens beste utstillingsåpninger.

Denne uken er det gode muligheter for både visuelle og auditive opplevelser. Galleri fisk og Lydgalleriet er klare med nye utstillinger, og Kunstgarasjen og Bergen Assembly inviterer til spennende samtaler om kunst og livet generelt.

Bergen Assembly inviterer til samtale mellom terapeut og skribent Iris Johansson og kunstner Imogen Stidworthy. (Foto: Bergen Assembly.)

Kunstneren i samtale med terapeuten

Samtale mellom Iris Johansson og Imogen Stidworthy holdes tirsdag klokken 19.00 i Rasmus meyers allé 3.

Bergen Assembly 2019 inviterer til en samtale med terapeut og skribent Iris Johansson og kunstner Imogen Stidworthy. Her vil de snakke om Johanssons livshistorie og hvordan den får oss til å tenke på selvet og sosiale forhold på nye måter.

Johansson hadde ikke talespråk før hun var i en alder av tolv år, og hun lærte først å skrive da hun var rundt 30. Hun er hovedpersonen i Stidworthys videoinstallasjon «Iris [A Fragment]». Verket er en del av Stidworthys langvarige forskning på stemmer og språkets grenser, og kan sees på Bergen Assembly i Bergen kunsthall.

Ler mer her.

5. november blir det holdt en samtale mellom Marit Eikemo og Erlend Nødtvedt om Vestlandsutstillingen 2019.(Foto: Vestlandsutstillingen.)

Hva er egentlig Vestlandet?

Marit Eikemo og Erlend Nødtvedt snakker om Vestlandsutstillingen tirsdag 5. november klokken 18.00 i Møllendalsveien 15.

Tirsdag ønsker Kunstgarasjen velkommen til samtale mellom forfatterne Marit Eikemo og Erlend Nødtvedt i Vestlandsutstillingen «Vi er stedene». Utstillingen viser kunstnere som har tilknytning til Vestlandet. De må være født der, ha bodd der eller ha en annen relasjon som gir dem tilhørighet til stedet.

Samtalen vil basere seg på temaet som beskrives av Kurator Marte Danielsen Jølbo i utstillingskatalogen: «Det siste året har jeg tenkt mye på steder, på hva som konstituerer et sted, men også hva som gjør at de nye stedene man gjennom livet flytter til etterhvert føles som et hjem. Hva innebærer det å føle seg hjemme i et landskap? … Hvor kommer den sterke stedstilhørigheten fra? Og hva er egentlig Vestlandet?»

Les mer her.

«Pigment, binder, plaster, glass and rubber band, let’s see what a painter can?» er Sebastian Jensen Mølsteds (f. 1996) første soloutstilling. Jensen Mølsteds er andreårsstudent på kunstakademiet i Bergen, og her ser vi dokumentasjon fra førsteårsutstillingen hans på Bergen kjøtt. (Foto: Galleri fisk.)

Utfordrer maleriets grenser

Sebastian Jensen Mølsted på Galleri fisk åpning fredag 8. november klokken 19.00 i Kong Oscars gate 46.

Sebastian Jensen Mølsted har en leken tilnærming til kunsten hvor han ønsker å utfordre grenser og utnytte materialer. Det siste året har han utforsket maleriet som medium. Resultatet av dette kan du få med deg i utstillingen på Galleri fisk denne fredagen, som viser en serie av hans malerier og skulpturer.

Les mer her.

Amber Ablett sitt prosjekt «Anthems» baserer seg på nasjonalsangen til de landene folk har spurt henne om hun kommer fra. (Foto: Lydgalleriet.)

Multinasjonal lydskulptur

Amber Ablett på Lydgalleriet åpner fredag 8. november klokken 19.00 i Østre Skostredet 3.

«Anthems» er prosjektet til Amber Ablett der hun har lært nasjonalsangen til de landene som folk har spurt henne om hun kommer fra, basert på hennes utseende. Dette gjelder over 12 land, en liste hun har samlet opp siden prosjektet begynte i 2017. Hun ønsker med dette å reise spørsmål rundt antagelser om etnisitet og nasjonalitet. Dette vises denne fredagen på Lydgalleriet i form av en 12-kanals lydskulptur.

Les mer her.