«Gråtende Cowboy» av Ingrid Furre er Hordaland kunstsenter sin siste utstilling i 2019. (Foto: Hordaland kunstsenter.)
Vernissageguiden

Det beste på kunstfronten i Bergen denne uken

En god uke for potetfolket i Bergen. Her er ukas beste utstillingsåpninger.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillingsåpninger.

Vi entrer desember måned, men potetfolket i kulturbyen Bergen hviler ikke enda. Denne uken kan du få med deg fire ulike utstillinger som utforsker temaer som finnes både under og over havnivå.

Kunstner Sabine Popp tar oss med til havets bunn for en pågående utforskning og observering av algene, og på Joy Forum kan vi få med oss Hild Borchgrevinks refleksjon over utstillingsrommet. Videre avrunder flere usttillingslokaler programmene sine før jul med en siste utstilling. Hordaland kunstsenter viser «Gråtende Cowboy»; en utstilling av Ingrid Furre som utforsker relasjonen mellom språk og objekter, og Tag Team Studio setter linsen mot mørket og de små lysglimtene i det, med en fotoutstilling av Bjørn-Henrik Lybeck.

På Visningsrommet USF viser Sabine Popp arbeider som avslutter hennes stipendiat ved Kunstakademiet i Bergen. (Foto: Visningsrommet USF.)

Skoger under havoverflaten

Sabine Popp på Visningsrommet USF åpner tirsdag 3. desember klokken 19.00 i Georgernes Verft 12.

Kunstner Sabine Popp viser arbeider som avslutter hennes stipendiatprosjekt ved Kunstakademiet i Bergen. Prosjektet er en pågående forhandling av perspektiver på skoger under havoverflaten. Arbeidet er basert på reiser langs kysten, hvor hun har observert alger i ulike områder. Prosjektet består av en performance, en performativ kollektiv lesning av Emanuele Coccias «The Cosmic Garden» og et foredrag av marinbiolog Eli Rinde med en påfølgende samtale om temaet.

Les mer her.

Hild Borchgrevik utforsker utstillingsrommets muligheter ved å overta Joy Forum sitt studio. (Foto: Joy Forum.)

Utforsker utstillingsrommet

Hild Borchgrevink på Joy Forum åpner torsdag 5. desember klokken 18.00 i Møllendalsveien 61 og Lars Hillesgate 3.

Hild Borchgrevink utforsker utstillingsrommets muligheter gjennom å overta Joy Forum som sitt eget studio for en begrenset periode. Borchgrevink utforsker hvordan verkene hennes ofte kommer i dialog med offentlige rom. Med utgangspunkt i KMDs nye lokaler, ønsker hun å gå inn i de potensielle stedene hvor kunstnerisk virksomhet oppstår, både i form av det materielle og virtuelle, samt det individuelle og kollektive.

Les mer her.

«Gråtende Cowboy» av Ingrid Furre er Hordaland kunstsenter sin siste utstilling i 2019. (Foto: Hordaland kunstsenter.)

Kunst mellom språk og objekter

Ingrid Furre på Hordaland kunstsenter åpner fredag 6. desember klokken 19.00 i Klosteret 17.

Hordaland Kunstsenter runder av årets program med utstillingen «Gråtende Cowboy» av Ingrid Furre. Hennes presentasjon ved Hordaland kunstsenter vil bestå av en utstilling og en publikasjon med nye tekster. Hennes kunstneriske praksis er drevet fram av form, både gjennom språk og objekter. «Gråtende cowboy» er Ingrid Furres første separatutstilling ved en større norsk institusjon.

Les mer her.

Kunstner Bjørn-Henrik Lybeck er påtatt av lysglimt i mørke omgivelser i sine arbeider. (Foto: Tag Team Studio.)

Fotokunst om mørkets lysglimt

Bjørn-Henrik Lybeck på Tag Team Studio åpner fredag 6. desember klokken 20.00 i Møllendalsveien 17.

Tag Team Studio huser en fotoutstilling med Bjørn-Henrik Lybecks nyeste arbeider denne fredagen. Et viktig motiv for Lybecks fotografier er lysglimt i mørke omgivelser. Med bakgrunn innen maleriet, jobber han med en instinktiv utvelgelse av motiv, lys og sted, der han ønsker å portrettere det trivielle og hverdagslige i både natur og byrom. Fotografiene inneholder gjenkjennelige elementer uten en konkret sammenheng. Hvert motiv understreker dermed en anonymitet som oppfordrer til egen refleksjon hos publikum.

Les mer her.