Presentert i samarbeid med Jaeger

Romjulsfestivalen er i full gang. Se bildene fra Subjekts kvelder på Jaeger

(Foto: Einar Mølmann Fuglem.)
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.)
Vi har fylt Jaeger til randen med alt mellom drag og fashion. Ikke gå glipp av programmets siste kveld.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Romjulsfestivalen 2019 er i gang.

Tradisjonen tro inviterer Subjekt og Jaeger til Oslofestival i romjulen, bedre kjent som Romjulsfestivalen. I år blir intet unntak, med navn som Kittin og Roland Lifjell på plakaten.

En av kveldene viet vi den vaskeekte technoen. Vi snakker om Subjekts romjulsrave, hvor navn som Dax J og Ellen Allien har headlinet programmet tidligere år. I år ville vi manifestere at vi ikke trenger å se til utlandet for å finne technobautaer og -utøvere av samme rang, da en av Norges mest erfarne techno-DJ-er, Roland Lifjell, stod bak spakene på Jaeger torsdag kveld.

Lifjell har vært pådriver for hovedstadens undergrunnsscene siden 1992. I løpet av sine 27 år som aktiv formidler av kronisk (!) techno, har han betjent den norske hovedstadens klubbscene med spillejobber, produksjoner, kringkasting og ikke minst som driver av Filter musikk, som er den eneste platebutikken i Oslo som henvender seg til technosamfunnet.

I går headlinet en av Frankrikes mest fremtredende elektro-DJ-er, Kittin [tidligere kjent som Miss Kittin, red. anm.], da klubbkonseptet He.She.They. hadde sin takeover på Jaeger med blant annet Deadswan, Vibeke Bruff og Maze & Masters.

Annonse

Det er én dag igjen på programmet. Se fullt program nederst.

(Foto: Einar Mølmann Fuglem.
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.)
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.)
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.)
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.
(Foto: Einar Mølmann Fuglem.)

Få med deg siste dag på programmet i kveld!

Mandag 25. desember

Jaeger-resident Øyvind Morken all night long.

Tirsdag 26. desember

Boogienetter med Daniel Gude, DJ Dust, Fredfades, Rude Lead, Hele Fitta, Dirty Hans, Discosnuten, Luke Jaywalker, Mathias Stubø og Superkind (Kim Dürbeck & Rulefinn).

Onsdag 27. desember

Skranglejul med Krystal Klear (Running Back, IE). Med Skranglejazz-residents Petter Celius, Oskar Pask, Umulius og Lille Konge.

Torsdag 28. desember

Subjekts romjulsrave med Roland Lifjell, samt DJ E, Regel B.K.Z. og Frida Sarto, samt Svømmebasseng live + Shutta.

Fredag 29. desember

He.She.They. med Kittin (FR), Louisahhh (US), Maze & Masters (UK), Deadswan (NO) og Vibeke Bruff (NO).

Lørdag 30. desember

DnB Maraton: Drunkfunk, Fjell, Tech, Instance, Harold Lloyd, Tall N Skinny b2b Dr. Roman, Psychofreud, Lug00ber og ThisMeansWAR!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar