Nominert til «beste norske kinofilm»

Dag Johan Haugeruds «Barn» kan ta storeslem på Amanda

Skuespillerne Andrea Bræin Hovig (fra venstre), Ella Øverbye og Hans Olav Brenner før festpremieren til filmen Barn på Klingenberg kino i Oslo. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix.)
Skuespillerne Andrea Bræin Hovig (fra venstre), Ella Øverbye og Hans Olav Brenner før festpremieren til filmen Barn på Klingenberg kino i Oslo. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix.)
Filmen er nominert i hele ti kategorier under årets Amanda-utdeling. Samtidig kan en tidligere «Skam»-stjerne vinne pris for beste kvinnelige skuespiller.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er «Barn» av Dag Johan Haugerud er nominert til ti kategorier i årets Amanda-utdeling.

«Barn» kan blant annet stikke av med den gjeveste prisen av dem alle – beste norske kinofilm – under utdelingen i Haugesund 14. august.

Der stiller Dag Johan Haugeruds film mot Maria Sødahls «Håp» og Margreth Olins, Katja Høgsets og Espen Wallins dokumentar «Selvportrett».

Amandanominasjonene ble presentert på Filmens hus i Oslo onsdag formiddag.

I tillegg er Haugerud nominert til beste regi med «Barn», Jan Gunnar Røise er nominert til beste mannlige skuespiller for sin prestasjon i filmen, Henriette Steenstrup er nominert til beste kvinnelige skuespiller og Thorbjørn Harr er nominert for beste mannlige birolle.

Annonse
Fra venstre: skuespillerne Thorbjørn Harr og Henriette Steenstrup sammen med regissør Dag Johan Haugerud før festpremieren til filmen Barn på Klingenberg kino i Oslo. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/.NTB scanpix.)

«Håp» i hælene på «Barn»

«Håp» er nominert til åtte priser. Her er Maria Sødahl nominert for beste regi, Stellan Skarsgård er nominert til beste mannlige skuespiller, Andrea Bræin Hovig er nominert til beste kvinnelige skuespiller og Gjertrud L. Jynge er nominert for beste kvinnelige birolle for sin prestasjon i filmen.

Ellers har Ingvild Søderlinds debutfilm «Alle utlendinger har lukka gardiner» og Jorunn Myklebust Syversens «Disco» fått fem nominasjoner hver. For sistnevnte film er Josefine Frida, som spilte Nora i NRK-suksessen «Skam», nominert til beste kvinnelige skuespiller.

Prisutdelingen ledes av komiker og skuespiller Odd Magnus Williamson.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar