Ny fase for museet

Sørlandets kunstmuseum og Kunstsilo har fått ny kurator

Hanne Cecilie Gulstad har tidligere jobbet som prosjektleder for Bærum kunsthall og som formidlingsansvarlig for Ram galleri. Nå er hun ansatt som ny kurator for Sørlandets kunstmuseum. (Foto: Privat.)
Hanne Cecilie Gulstad har tidligere jobbet som prosjektleder for Bærum kunsthall og som formidlingsansvarlig for Ram galleri. Nå er hun ansatt som ny kurator for Sørlandets kunstmuseum. (Foto: Privat.)
Sørlandets kunstmuseum er i gang med realiseringen av den mye omtalte kunstsilioen. Nå har de ansatt Hanne Cecilie Gulstad (34) som ny kurator.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Hanne Cecilie Gulstad (f. 1986) er Sørlandets kunstmuseums nye kurator.

– Vi er glade for å få Hanne Cecilie Gulstad med på laget og at hun blir med oss på den spennende reisen inn i Kunstsilo, sier kunstnerisk direktør ved Sørlandets kunstmuseum, Trude Gomnæs Ugelstad, i en pressemelding.

Gulstad (34) har tidligere jobbet som prosjektleder for Bærum kunsthall og som formidlingsansvarlig for Ram galleri i Oslo. Nå går hun over til et treårig vikariat som kurator for Sørlandets kunstmuseum og Kunstsilo.

Hun starter i en stilling på 50 prosent i september, og tar over for fullt 1. oktober.

– Hun har bred erfaring som kurator, prosjektleder og formidler. Hun besitter en sammensatt kompetanse og en dybdekunnskap innen nordisk modernisme som er en sentral kunsthistorisk periode for Kunstsilo, sier direktøren.

Annonse

En ny fase for museet

Gulstad har en bachelorgrad i kunsthistorie fra NTNU i Trondheim og en mastergrad i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns universitet.

I tillegg til å ha jobbet på en rekke institusjoner i Oslo, har hun også skrevet for ulike medier som Museumsnytt, Kunstform og The Art Newspaper.

– Sørlandets kunstmuseum er inne i en spennende fase med realiseringen av Kunstsilo som åpner i 2022, en prosess som jeg gleder meg til å være en del av, sier Gulstad.

Til en verdi av 200 millioner kroner

Sørlandets kunstmuseum har forvaltningsansvaret for kunstsamlingen til den nylig utnevnte Oljefond-sjefen Nicolai Tangen. I 2015 besluttet milliardæren å gi bort kunstsamlingen sin med en verdi anslått til 200 millioner kroner til Kristiansand kommune. Samlingen er den største av nordisk modernistisk kunst med snart 3.000 verk.

Gulstad ser frem til å både jobbe både med museets egne samling, og den store Tangen-samlingen som skal få en bred presentasjon i museets nye utstillingslokaler.

– Det blir spennende å arbeide for et museum som vil ha et fokus på nordisk modernisme, og som vil arbeide på tvers av fagfeltene billedkunst, kunsthåndverk og design, sier den nyansatte kuratoren.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar