Ny fase for museet

Sørlandets kunstmuseum og Kunstsilo har fått ny kurator

Sørlandets kunstmuseum er i gang med realiseringen av den mye omtalte kunstsilioen. Nå har de ansatt Hanne Cecilie Gulstad (34) som ny kurator.
Hanne Cecilie Gulstad har tidligere jobbet som prosjektleder for Bærum kunsthall og som formidlingsansvarlig for Ram galleri. Nå er hun ansatt som ny kurator for Sørlandets kunstmuseum. (Foto: Privat.)
Saken er Hanne Cecilie Gulstad (f. 1986) er Sørlandets kunstmuseums nye kurator.

– Vi er glade for å få Hanne Cecilie Gulstad med på laget og at hun blir med oss på den spennende reisen inn i Kunstsilo, sier kunstnerisk direktør ved Sørlandets kunstmuseum, Trude Gomnæs Ugelstad, i en pressemelding.

Gulstad (34) har tidligere jobbet som prosjektleder for Bærum kunsthall og som formidlingsansvarlig for Ram galleri i Oslo. Nå går hun over til et treårig vikariat som kurator for Sørlandets kunstmuseum og Kunstsilo.

Hun starter i en stilling på 50 prosent i september, og tar over for fullt 1. oktober.

– Hun har bred erfaring som kurator, prosjektleder og formidler. Hun besitter en sammensatt kompetanse og en dybdekunnskap innen nordisk modernisme som er en sentral kunsthistorisk periode for Kunstsilo, sier direktøren.

En ny fase for museet

Gulstad har en bachelorgrad i kunsthistorie fra NTNU i Trondheim og en mastergrad i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns universitet.

I tillegg til å ha jobbet på en rekke institusjoner i Oslo, har hun også skrevet for ulike medier som Museumsnytt, Kunstform og The Art Newspaper.

– Sørlandets kunstmuseum er inne i en spennende fase med realiseringen av Kunstsilo som åpner i 2022, en prosess som jeg gleder meg til å være en del av, sier Gulstad.

Til en verdi av 200 millioner kroner

Sørlandets kunstmuseum har forvaltningsansvaret for kunstsamlingen til den nylig utnevnte Oljefond-sjefen Nicolai Tangen. I 2015 besluttet milliardæren å gi bort kunstsamlingen sin med en verdi anslått til 200 millioner kroner til Kristiansand kommune. Samlingen er den største av nordisk modernistisk kunst med snart 3.000 verk.

Gulstad ser frem til å både jobbe både med museets egne samling, og den store Tangen-samlingen som skal få en bred presentasjon i museets nye utstillingslokaler.

– Det blir spennende å arbeide for et museum som vil ha et fokus på nordisk modernisme, og som vil arbeide på tvers av fagfeltene billedkunst, kunsthåndverk og design, sier den nyansatte kuratoren.