Etter å ha vært koronastengt åpnet kinoene så smått igjen i mai. Hittil i år er billettinntektene halvert sammenlignet med fjoråret, og i juni alene var billettsalget 78 prosent dårligere enn samme måned i fjor. Bildet viser Oslo-kinoen Ringen på Grünerløkka, som åpnet igjen allerede 8. mai. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix.)
78 prosent lavere enn i fjor

Elendige besøkstall hos kinoene i juni

Selv om kinoene igjen kunne åpne dørene i mai, så er det fortsatt elendige besøkstall. Billettsalget i juni i år var hele 78 prosent lavere enn i juni i fjor.
Saken er Restriksjoner og filmutvalg er grunnen til elendige kinotall i juni.

Landets kinoer fikk lov til å åpne dørene igjen i mai med strenge smitteverntiltak på plass. Åpningen har imidlertid ikke vært noen suksess, skriver Aftenposten.

Først kunne kinoene ha maks 50 besøkende, og per dags dato maks 200 besøkende og én meter fra skulder til skulder mellom hver. I en kinosal betyr det to seter mellom hver person. Enmetersregelen vil sannsynligvis vare i alle fall ut året.

I fjor ble det solgt 11,3 millioner kinobilletter i Norge. Ifølge bransjeorganisasjonen Film og Kino har norske kinoer i første halvår i 2020 hatt en nedgang på billettinntektene på 49 prosent.

Alt skyldes ikke bare besøksrestriksjonene, men også filmutvalget. Både våren og sommerens storfilmer er utsatt til vinteren og til neste år.