Kinoene åpnet så smått igjen i mai etter å ha vært koronastengt, men med regler om hvor nær publikum kan sitte andre kinogjengere. (Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix.)
Møter kinobransjen

Regjeringen og Helsedirektoratet møter kultursektoren om én-metersregelen

Representanter fra regjeringen og Helsedirektoratet vil onsdag møte representanter fra kino og scenekunst for innspill til praktisering av én-metersregelen etter bønn fra feltet om å måle meteren fra nese til nese.
Saken er Raja svarer kinobransjens bønn om ny vurdering av én-metersregelen.

På møtet onsdag klokka 16 deltar statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) fra Helse- og omsorgsdepartementet, politisk rådgiver Emma Lind (V) fra Kulturdepartementet og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. I tillegg er en rekke organisasjoner invitert til å delta.

Etter møtet vil Helsedirektoratet sammen med Folkehelseinstituttet vurdere innspillene og komme med råd til regjeringen eventuelt om og når dagens krav kan justeres, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Les også: Kinobransjen med desperat bønn til Raja

Assisterende direktør Espen Nakstad i Helsedirektoratet møter sammen med regjeringsrepresentanter kultursektoren onsdag for å diskutere énmeters-regelen. (Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix.)

Praktiseringen av én-metersregelen er utfordrende for konsert-, teater-, kulturhus, kinoer og andre kultursaler med sittende publikum.

Kinobransjen har tidligere advart mot konsekvensene dersom ikke tolkningen av avstandskravet i kinosalene endres. Kravet gjør at kinoene må beregne to tomme seter mellom hver person.

– Jeg både skjønner og deler kultursektorens utålmodighet, og jeg kan forsikre om at jeg og regjeringen vil åpne så mye vi kan, innenfor forsvarlige rammer. Vi vil derfor be Helsedirektoratet om å gjøre en ny vurdering av om det er forsvarlig å gi ytterligere unntak fra krav til avstand mellom personer ved arrangementer, sier kulturminister Abid Raja (V) i en pressemelding.