Annonsørinnhold

Representasjon og publikumsutvikling har aldri vært viktigere enn nå. Slik kan du bidra

Interkultur i Drammen har vunnet pris for sitt mangfoldsarbeid: – De måler effekt av sitt arbeide, og går foran og viser vei, skriver Norsk publikumsutvikling i sin innstilling. Nå inviterer de kulturarbeidere over hele landet til å delta i et kompetanselaboratorium med noen av de fremste ekspertene i faget. (Foto: Miriam Matsson/Nabunya AS).
Interkultur i Drammen har vunnet pris for sitt mangfoldsarbeid: – De måler effekt av sitt arbeide, og går foran og viser vei, skriver Norsk publikumsutvikling i sin innstilling. Nå inviterer de kulturarbeidere over hele landet til å delta i et kompetanselaboratorium med noen av de fremste ekspertene i faget. (Foto: Miriam Matsson/Nabunya AS).
Interkultur kompetansesenter inviterer kulturarbeidere til Norges første kompetanseverksted om mangfoldsarbeid. På programmet står noen av landets fremste eksperter i faget. Meld deg på nå!
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Interkultur kompetansesenter lanserer digitalt laboratorium for mangfoldsarbeid den 13. og 14. oktober. Artikkelen er produsert av Subjekts innholdsbyrå, Objekt, for Drammen kommune.

– Mange tror de forstår hva mangfoldsbegrepet egentlig beskriver, men det er sammensatt og kan betraktes svært forskjellig. Det handler ikke bare om å samle en sammensatt gruppe mennesker. Det handler om hvordan man slipper til og verdsetter ulike kompetanser, livserfaringer og perspektiver!

Det sier Michelle A. Tisdel, som er styreleder i Inn – den nye foreningen for etniske minoriteter i norsk kulturliv.

– Mangfoldsarbeid er noe som må læres og trenes opp, sier hun.

Nå går de sammen med Interkultur, et kompetansesenter for flerkulturell formidling fra Drammen kommune, om å arrangere Norges første kompetanseverksted for økt representasjon i kulturlivet.

Annonse

Interkultur Lab foregår heldigitalt 13. og 14. oktober, og inviterer inn noen av landets fremste eksperter i faget.

Og det blir enda bedre: Det er helt gratis!

Bli bedre i mangfoldsarbeidet: Meld deg på nå!

(Foto: Miriam Matsson/Nabunya AS).

Effektiviserer mangfoldsarbeidet

Resultatet er Interkultur Lab, som samler landets fremste eksperter på flerkulturelt kulturarbeid.

Nå inviteres kulturarbeidere over hele landet til et heldigitalt kompetanselaboratorium, hvor du kan få både kurs og mentorveiledning av de aller beste.

– Her kan man lære hvordan å stille bedre spørsmål til eget arbeid, slik at både du selv og samfunnet forøvrig får mer ut av mangfolsarbeidet, sier Tisdel, og fortsetter:

– Jeg tror også at de som besøker Interkultur Lab vil oppdage nye måter å tenke og se mangfold på. Kanskje man blir inspirert til å utforske sine egne holdninger om mangfold, og dets forhold til sosial rettferdighet i kulturlivet og samfunnet.

Innholdet vil bestå av inspirerende videoinnlegg, verksteder og 1-1-samtaler, og kun være tilgjengelig gjennom Lab-ens 48 timer 13. og 14. oktober.

Bli bedre i mangfoldsarbeidet: Meld deg på nå!

Hilde Maisey er leder i Transcultural Arts Production (Trap), som arrangerer flere mangfoldsseminarer og tiltakt for et mangfoldig kulturliv. (Foto: Miriam Matsson/Nabunya AS).

De fremste ekspertene i faget

Thomas Talawa Prestø, Umar Ahsraf, Michelle A. Tisdel, Anders Bettum og flere er blant som vil holde kurs og verksteder for deltakerne.

De er kjent som noen av de fremste ekspertene på faget.

· Ashraf er spesialrådgiver i kommunikasjon for Universitetssykehuset i Oslo, og har blant annet skrevet boken «Hvit PR». På Interkultur Lab vil han lære deg mer om hvordan du lykkes med mangfoldskommunikasjon.

· Tisdel er styreleder i Inn, og vil dele erfaringer fra arbeidet med det nordiske nettverket for kunstmuseer under Kulturrådet-prosjektet Inkluderende kulturliv i Norden.

· Anders Bettum fra Interkulturelt museum vil dele konkrete eksempler på vellykket arbeid fra museumsverdenen.

· Foreningen Inn vil fortelle mer om hvorfor og hvordan de vil arbeide for å fremme flerkulturelt mangfold på tvers av det norske kulturfeltet, og representerer kunstnere og kulturarbeidere med nasjonal og etnisk minoritetsbakgrunn.

Laben inviterer også til 1-1-samtaler med de nevnte ekspertene, slik at du kan få skreddersydde råd om hvordan din institusjon eller bedrift kan jobbe med mangfoldsarbeidet.

Fra den forberedende workshopen til Interkultur Lab 2020, som foregår 13. og 14. oktober for kulturarbeidere over hele landet. (Foto: Miriam Matsson/Nabunya AS).

Ønsker kompetanseheving

2020 har vært et utfordrende år, spesielt for kulturlivet. Nå er det ekstra viktig å kunne omstille seg, tenke nytt og nå ut til nye publikumsgrupper, mener Interkultur Lab.

– Arrangører i kulturlivet må stå sammen for å lytte, lære og gjøre det vi kan for å trekke et mangfoldig publikum tilbake til salene våre, skriver de på sine nettsider, og fortsetter:

– Konferansene og seminarene om mangfold og flerkultur har vært mange, men likevel etterlyser mange fortsatt endring og mer balanse i kulturlivet.

Det er derfor de alle landets kulturarbeidere til Norges aller første kompetanselaboratorium med tittelen «Fra prat til action – mer mangfold i kulturlivet nå!».

Bli bedre i mangfoldsarbeidet: Meld deg på nå!

Fra den forberedende workshopen til Interkultur Lab 2020, som foregår 13. og 14. oktober for kulturarbeidere over hele landet. (Foto: Miriam Matsson/Nabunya AS).

Prisvinnende aktør

Interkultur i Drammen kommune er en kulturarrangør, men som også har status som et nasjonalt kompetansesenter for flerkulturell formidling.

Dette på bakgrunn av sitt målrettede publikumsarbeid for kulturarrangementer med ansvar om å inkludere.

De arbeider med å gi råd til kulturaktører som ønsker å oppnå større grad av representasjon og kulturelt mangfold foran, på og bak scenen, og er kjent for blant annet en rekke konferanser om temaet.

Samtidig er de også en helårsarrangør, med fokus på å formidle kunst og kultur fra hele verden i en av landets mest kulturelt mangfoldige regioner.

Derfor har Interkultur i Drammen kommune blitt tildelt Norsk publikumsutvikling (NPU) sin pris i kategorien «Inkluderer flest»:

– De tildeles prisen for sin inkluderende arbeidsmåte, og for sin innsats for å måle effekt av sitt arbeide. På dette området går Interkultur foran og viser vei, skriver NPU i sin innstilling.

Meld deg på nå!

Påmeldingen er nå åpnet via Interkulturlab.no, hvor du kan lese og lære enda mer om mangfoldsarbeid.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar