– Stigmatiserende og sårende

NRK trekker «Helt Ramm»-episoder

Nicolay Ramm sier han er enig i avgjørelsen om å trekke tre episoder av programmet «Helt Ramm i Tokyo». (Foto: Skjermdump.)
Nicolay Ramm sier han er enig i avgjørelsen om å trekke tre episoder av programmet «Helt Ramm i Tokyo». (Foto: Skjermdump.)
Framstilte japansk gameshow-vert.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er NRK trekker episoder etter kritikk av Nicolay Ramms framstilling av japansk gameshow-vert.

NRK har valgt å trekke tre episoder av programmet «Helt Ramm i Tokyo». Årsaken er kritikk av Ramms framstilling av japansk gameshow-vert.

Kritikken dreier seg om at framstillingen i «Japanese Ramm Show»-delen av programmet oppleves som stigmatiserende og sårende, skriver NRK i en pressemelding.

Det var VG som omtalte saken først.

– Det har foreløpig ikke vært mange negative tilbakemeldinger på episodene, men de har vært såpass sterke at vi i formiddag har vurdert innholdet på nytt og kommet fram til at det er riktig å avpublisere, sier Anders Sårheim, fungerende redaktør i Sporten til NRK.

Annonse

Hovedpersonen selv sier han er enig i avgjørelsen.

– Vi ser nå at vi har tråkket feil. Da er det helt riktig å ta det bort. Vi trodde det ville være gøy for alle. Det er det ikke, sier Nicolay Ramm.

Les også: Nå er det omsorgsfull musikk som gjelder

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar